ANKARA’da 16 Nisan referandumunun ardından konuşulmaya başlanan kabine revizyonunun hayata geçirilmesiyle gözler 180 günlük yol haritası ve AK Parti kampına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Körfez turunun ardından partiyi 2019 seçimlerine götürecek yol haritasını açıklaması planlanıyor. İnşaat, ulaştırma, enerji, çalışma hayatı, sağlık gibi doğrudan insanları ilgilendiren projelerin öne çıkacağı yol haritasının takibi ve raporlanması için çalışacak ekiple ilgili Beştepe ve Genel Merkez’deki hazırlıklar da son aşamaya geldi. 180 günlük yol haritası aynı zamanda yeni kabinenin ilk önemli sınavı olacak. Erdoğan, bakanların proje performansına göre 2019 seçimlerinden sonra görev alacak ekibini de belirleyecek.

41 HAFTA SONRA BULUŞMA
Yol haritasının açıklanmasından sonra da Erdoğan, 41 aylık aranın ardından partisinin Afyonkarahisar Kampı’nda teşkilatla buluşacak. AK Parti’nin 6-7-8 Ekim’de yapacağı Afyonkarahisar Kampı’nda Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu var’ dediği il, ilçe, belde teşkilatlarındaki revizyon süreci ağırlıklı olarak ele alınacak. Erdoğan, 3 günlük kampta yeni kabineye ve 81 il teşkilatına 2019 seçimleriyle ilgili “Toplumun her kesimine ulaşacak söylemlere, halkla bire bir temas kurmaya ve her kapıyı çalmaya ihtiyacımız var” mesajı verecek.

Kabinenin ilk hedefi

SAĞLIKTA 6 ÇOCUK ESPRİSİ
BAKANLAR Kurulu’nda önceki günkü değişikliklerin ardından devir teslim törenleri dün de devam etti.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan görevi Recep Akdağ’dan devraldı. Akdağ, “Aynı fakülteden mezunuz. İkimizin de 6 çocuğu var. Sosyal medyada da geyikler başladı. ‘Sağlık Bakanı olmak için 6 çocuk şart’ diye. Çok çocuk insanı yetiştiriyor” dedi. Başbakan Yardımcısı olarak atanan Akdağ dün görevini Tuğrul Türkeş’ten dün devraldı.

Kabinenin ilk hedefi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba görevi Faruk Çelik’ten devraldı. Genel cerrah olduğunu söyleyen Fakıbaba, “Amacımız halkımızın, gariban insanların mutluluğudur” dedi. Çelik de “Sayın Bakan’la ortak yönümüz çıktı. Uzun yıllar insanlarla uğraştık, kaderde hayvanlarla uğraşmak da var” diye espri yaptı. (Meltem ÖZGENÇ / ANKARA)