23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla önceki gün özel oturumla toplanan Meclis Genel Kurulu’nda ilginç görüntüler ortaya çıktı. Özel oturuma yabancı diplomatlar da katıldı. Locanın ön sıralarında oturan diplomatlardan bazıları bacak bacak üstüne atınca, görevli bir kadın onları uyardı.  O diplomatlardan birinin de Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries olduğu öğrenildi.

ÖN SIRADAKİLERE UYARI VAR AMA ARKADAKİLERE YOK

‘Uyarı yiyen’ diplomatın Fransız Büyükelçisi olması ve onun hemen arka sırasında bulunan ve tıpkı onun gibi bacak bacak üstüne atan bir başka diplomatın uyarılmaması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Kafalarda “neden sadece ön sıradakiler uyarıldı” sorusu oluşmuştu. Tüm bu soruların yanıtı ise bugün ortaya çıktı. Buna göre; Meclis’teki bacak alarmının sebebi üç gündür konuşulduğu üzere ‘Meclis’in saygınlığı’ değil, Meclis Başkanı’nın ‘kadrajı’

FOTO:SÖZCÜ - Meclis'teki uyarının sebebinin
FOTO:SÖZCÜ – Meclis’teki uyarının sebebinin “Meclis Başkanını’nın bakış açışı” olduğu ortaya çıktı.

‘KAHRAMAN GÖRMESİN’ DİYE

Meclis’te geçmişten beri; locadaki misafirler başta olmak üzere Meclis Başkanlık Divanı’nın bakış açısına giren herkesin görevlilerce ‘uygun oturma pozisyonunda’ bulunmaları için denetlendiği öğrenildi. Sözcü’ye konuşan bir yetkili “Bu yıllardır Meclis’te gösterilen bir hassasiyet. Burada esas olan başkanlık divanının kadrajına girip girmemeleri. Örneğin son olayda sadece locanın ön bölümünde oturanların uyarıldığını gözledik. Arka sıradakilere ise herhangi bir uyarı yapılmadı. Bunun nedeni ise onlar bacak bacak üstüne de atsa divan tarafından görülmemeleri” diye konuştu.

FOTO:SÖZCÜ - Zekeriya Albayrak/ Görevliler sadece locanın ön sırasındakileri 'düzgün oturmaları' konusunda uyardılar.
FOTO:SÖZCÜ – Zekeriya Albayrak/ Görevliler sadece locanın ön sırasındakileri ‘düzgün oturmaları’ konusunda uyardılar.

Sözcü fotomuhabiri Zekeriya Albayrak’ın da tüm detaylarıyla ölümsüzleştirdiği bacak uyarısında da sadece locanın ön bölümünde oturanların ‘uyarıldığı’ görülüyor. Arka sıralarda adeta kendinden geçmiş bir şekilde bacak bacak üstüne atarak oturumu izleyenlere ise hiçbir uyarı yapılmadığı gözleniyor.