Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden operasyonlara dair ilk kez konuştu. Gökçek, "Belediyemizde tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek" mesajı verdi.

Gökçek sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

SON DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİKTEN SONRA GÖREVDE OLAN ÜST DÜZEY PERSONELİN TAMAMINI GÖREVDEN ALDIM.

DARBE TEŞEBBÜSÜ SONRASI BÜYÜKŞEHİRDEN 218, EGO'DAN 24, ASKİDEN 71, ŞİRKETLERDEN 59, EK DERSLİ 20 KİŞİ TOPLAM 392 KİŞİ AÇIĞA ALINDI.

AÇIĞA ALINAN PERSONELLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BİLDİRİLDİ VE BAKANLAR KURULU KARARIYLA İŞLEMLERİ BİTENLERİN İLİŞİĞİ KESİLDi.

EN SON BUGÜN ANKARA BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN BAYÜKŞEHİR VE BAĞLI KURULUŞLARINDA BYLOCK KULLANAN 61 KİŞİYİ SAVCILIKÇA GÖZ ALTINA ALDI.

GÖZALTINA ALINAN 61 KİŞİNİN 23'Ü AÇIKTA VEYA İHRAÇ EDİLMİŞ,13 KİŞİ AYRILMIŞ, 3 EMEKLİ, 22 KİŞİ İSE ALT DÜZEY GÖREVDE...

BU OPERASYON DOLAYISIYLA SAVCILARIMIZA,EMNİYET GÜÇLERİMİZE VE FETOYLA MÜCADELEDE KARARLI OLAN HÜKÜMETİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

BELEDİYEMİZDE TEK BİR FETOCU KALMAYINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEKTİR...