SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran gezisi dönüşünde, “Bir makama getirilirken her şey güzel, ama metal benim yorgunluğu dediğim durumlarda makamın boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor” mesajını verirken haklarında “istifalarının istendiği” iddiası gündeme gelen Gökçek ve Uğur akşam saatlerinde Beştepe’ye gitti.

Uğur’un üç gündür Ankara’da Erdoğan ile görüşebilmek için partinin önemli isimlerini devreye sokarak randevu beklediği öne sürüldü.

Gökçek’in de aynı şekilde Erdoğan ile görüşme talep ettiği öğrenildi. Beştepe’deki sürpriz belediye başkanları görüşmesi nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım’ın Erdoğan ile haftalık görüşmesinin de ertelendiği açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından yeni istifaların olacağı gündeme gelmişti. Bu nedenle görüşmenin her iki başkanın istifası için yapıldığı iddiaları hızla kulislere yayıldı.

GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığından iki başkanla görüşmenin içeriğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Görüşmeye ilişkin ilk açıklama Gökçek’ten geldi.

Gökçek, Twitter hesabından özetle “Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye’nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir’in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine...” açıklamasını paylaştı.