Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu, bugün Beştepe'de toplandı.

Toplantısının ana gündem maddeleri, Afrin harekatı ve Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının uzatılması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek MGK'da, Afrin'deki YPG unsurlarının temizlenmesine yönelik harekatın son hazırlıkları ele alınacak.

Bu çerçevede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Brüksel'de ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'la yaptığı görüşmeye ilişkin kurul üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Hem Afrin harekatına ilişkin planlamanın hem de harekat sonrasında atılacak adımların değerlendirileceği MGK'da, Türkiye'nin kararlığınına ilişkin net ifadelerin toplantı sonrasında yayınlanacak bildiride yer bulmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Milli Güvenlik Kurulu’nda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal uygulamasının 6. kez uzatılması için tavsiye kararı da alınacak. MGK'nın ardından Erdoğan başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısında bu tavsiye kararı ele alınacak. Ardından da OHAL'i uzatma kararına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi Meclis'e sevk edilecek. Tezkere, perşembe günü Genel Kurul'da görüşülecek ve OHAL 6. kez uzatılmış olacak.