CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesinin ardından bir hamle de MHP içerisinden geldi. MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. Bu istifayla MHP milletvekili sayısı 35'e düşerken İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 21'e çıktı.
 

Kadir Koçdemir KİMDİR?

1 Ekim 1964'te Bursa'da doğdu. Baba adı Emrullah, anne adı Fatma'dır.

Vali, Bilim Doktoru; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Lisans eğitimi ve idari staj için Almanya'da bulundu. Kamu Diplomasisi Kursu ve Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkilapları Enstitüsünde "Milli Devlet ve Küreselleşme" çalışmasıyla doktora derecesi aldı.

Azerbaycan Vektör İlimler Merkezince fahri doktora verildi.

Çeşitli üniversitelerde ders ve konferanslar verdi. Ağrı Kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliği mesleğinde Şebinkarahisar, Eskipazar, Kulp ve Afşin Kaymakamı; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı; Burdur, Elazığ ve Eskişehir Valisi olarak çalıştı. 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Hazırlık ve Ajans Başkanlığı görevlerini yürüttü. Telif, çeviri, kitap ve makaleleri vardır. Çok iyi düzeyde Almanca ve orta düzeyde İngilizce bilen Koçdemir, evli ve 4 çocuk babasıdır.