Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanlığı’na tekrar seçildiği AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nde oluşturulan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesindeki gençleşme dikkat çekti.

Star gazetesinden Şerife Güzel'in haberine göre, yaş ortalaması 47’ye inen MKYK’nın en genç isimlerinin ikisi de 20’li yaşlarına yeni giren üniversite öğrencileri Yasemin Atasever ile Rumeysa Kadak…

Yasemin Atasever, bölüm birinciliğini kimseye kaptırmayan, takı tasarlayıp keman çalan, origami (kağıt katlama sanatı) ve fotoğraf ile ilgilenen, gençlik teşkilatında görev aldığı KADEM’in “Kapsamlı Ülke Analizi Paneli”nde, “Latin Amerika’da medya, eğitim, hukuk, siyaset ve ekonomi”yi tartışan bir isim.

Törendeki performansıyla dikkat çekti

Rumeysa Kadak ise Meridyen Derneği’nin “münazara” ekibinden.

Rümeysa Kadak aynı zamanda üniversitede öğrenci konseyinde başkan yardımcılığı yaptı.



Rümeysa Kadak'ın, 7 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan “İstanbul Meridyen Open ‘17 Uluslararası Münazara Turnuvası”nın ödül töreni sırasındaki performansıyla Erdoğan’ın dikkatini çektiği ve MKYK listesine alındığı öğrenildi.

MKYK’da en yaşlı isimler ise, 1952 doğumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yönetime yeni girdi.

Öte yandan en yaşlı isimlerden diğeri ise 1952 doğumlu 10 Haziran 2012 tarihinde YÖK üyeliği görevine seçilen Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz.