CHP Grup Yönetim Kurulu tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın açıklamarı şöyle:

- Atatürk'e kefere deniliyorsa, aşağılanıyorsa, CHP'nin geçmişi eleştiriliyorsa buna sessiz kalmak CHP'nin politikası değildir. Biz de o karşı duruşu sergiliyoruz. Dışarıdan devşirme adaylar için kulisler yapanlar CHP'nin politikalarını ihlal etmişti. Büyükşehirler için aday yokmuş gibi dün gelenleri aday gösterme girişiminde bulunanlara karşı duruş sergiliyoruz. Siz birine diktatör diyor, onun karbon bir kopyası olursananız bu CHP politikasına aykırıdır. Bütün seçimleri kaybedip koltuğunu terk etmemek CHP politikası olamaz.

- Yeni büyükelçi olup bırakmıştım, ben senden bir şey istemiyorum.

- Beni trollere teslim ettin. Beni AKP'nin sözcüsüne kurban ettin. Ama unutma, Allah büyüktür. Yüce Rabbim büyüktür. Nasıl ki din bezirganlarına saldırıyorsan CHP'nin de bu anlayış tarafından işgal edilmesine sonuna kadar karşı çıkacağız. Sen istiyorsun ki çekip gideyim. Neden? Çok iyi biliyorsun ki sen yönetemiyorsun ve ben de bir hazırlık içindeyim.

- Eften püften gerekçeyle disipline sevk edemeyeceğini biliyorsun.

- Bu CHP 'nin değerlerini sonuna kadar savunmak zorundayız. Sen istiyorsun ki Öztürk yılmaz partiden defolup gitsin, çünkü koltuğundan korkuyorsun, rakip olarak görüyorsun.

- 9 seçim kaybetmiş birisi olarak bu yola müracaat etmen yanlıştır. Tarih seni yargılayacak. Bir insan bir Selefi'nin iftirası, propagandasına maruz kaldı, dinini savundu diye ihraç edildiğini yazacak.

Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin istiyorsun çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. AKP ile iş tutuyorsun yanlış yoldasın. Partiyi zorlama hala yerel seçimlerde  de yanlış yoldasın. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol.''