Mart 2009’daki yerel seçimlerde Saadet Partisi dikkat çekici seçim şarkısı ve sloganlar kullandı. Partinin, özellikle genç seçmenin ilgisini çekecek seçim şarkısı arayışı ise dikkat çekici bir davaya konu oldu. 

CEZA DAVASINDA BERAAT

Hakan Ataklı’ya ait Hummer Müzik şirketi, Saadet Partisi’nin seçimde kullandığı sanatçı Ceza’nın seslendirdiği müzik eserinin mali haklarının kendilerine ait olduğunu öne sürdü. 

Konu ile ilgili hem hukuk hem ceza davası açıldı. Ceza davasında, mahkeme, ‘suç kastı’ yok diyerek beraat kararı verdi. Hukuk davası ise İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. İki kez Yargıtay’a gidip gelen dosya ile ilgili son onama kararı geçen 10 Ocak’ta alındı.

MALİ HAKLARI BİZDE

Dava dosyasına göre davacı taraf, Saadet Partisi’nin yerel seçimde izinsiz kullandığı “Fark Var” şarkısının mali haklarının kendilerine ait olduğunu belirterek 10 bin TL maddi 30 bin TL de manevi tazminat talebinde bulundu. 

SLOGAN OLARAK KULLANDIK

Parti adına savunmayı yapan avukatlar ise özetle “Seçim çalışmalarında Fark Var isimli eseri kullanmadık. Başka bir şarkıdan yararlandık. Diğer partilerle farkımızı göstermek için Fark Var ibaresini slogan olarak telaffuz ettik” diyerek davanın reddini istedi.

30 BİN TL’LİK TAZMİNATA ONAMA

Mahkeme tarafların savunma ve delilleri yanı sıra bilirkişi raporu da aldırdı. Mahkeme, Saadet Partisi’nin “Fark Var” şarkısının nakarat kısmını değiştirerek kullandığına karar verdi. Mahkeme, manevi tazminat talebini geri çevirirken 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Saadet Partisi tarafının ise, karar düzeltme başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Karar düzeltmede de sonuç değişmezse, verilen karar kesinleşmiş olacak.

Haber: Dinçer GÖKÇE / hurriyet.com.tr