24 Haziran'da yapılacak Cumurbaşkanlığı ve genel seçimlerde İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılamayacağı konusundaki tartışma sürüyor.

SEÇİME KATILMA ŞARTI BELLİ

CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği yönündeki soru üzerine "Bu iş siyaseten ve hukuken farklı tartışılır. Bazen siyaseten yanlış olan hukuken doğru olurken, hukuken yanlış olanlar da siyaseten doğru olabilir. Şu anda öylke bir noktadaytız. Siyasi olaark elbette tüm partiler seçime girsin diyebiliriz. Ama bunun bir de hukuki boyutu var. O da yeni bnir şey değil. Çok eskiden beri, 1983'ten beri kanunda yer alan hükümler. YSK her Ocak ayında seçime girebilecek partileri ilan ediyor. Ocak'ta açıklana partiler arasında İYİ Parti yoktu. YSK o açıklamayı yaptığı tarihten 6 ay öncesine bakmıştı. Şimdi seçime girerken tekrar ilan edecek, 6 ay önceden şartların sağlanıp sağlanmadığına bakacak. Bunu en iyi kim bilir? İYİ Parti'nin kendisi bilir. Onların elinde bilgiler var ama doğruyu mu söylüyorlar ben bilemem. Kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verecek." dedi 

DÜZENLEME YAPMAYIZ

Şentop, "Bir mağduriyet oluşmaması için düzenleme yapılır mı?" sorusu üzerine ise "Ne girmesi ne de girmesi için düzenleme yapmayız" dedi. 

"SÖZLERİNİZDEN GİREMEYECEĞİNİ AMLIYORUM"

Şentop'un yanıtları üzerine CNN Türk Haber Müdürü Dicle Canova "Bu sözlerinizden giremeyeceğiniz anlıyorum" dedi.