TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun resmini albümden çıkarttırdığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na ait kurumsal uygulama ve sistemlerdeki hesaplarında herhangi bir değişiklik veya şifre iptali söz konusu değildir." açıklamasında bulundu.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun resmini albümden çıkarttırdığı iddiasına ilişkin haberler üzerine açıklama yapma gereğinin duyulduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na ait kurumsal uygulama ve sistemlerdeki hesaplarında herhangi bir değişiklik veya şifre iptali söz konusu değildir. Sayın milletvekilli hakkında TBMM Başkanlığına bildirilen kesinleşmiş karar yokken, dayanaksız ve tutarsız ifadelerle yapılmış olan söz konusu haberde bahsedilen fiillerin uygulanmış gibi gösterilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. TBMM Kurumsal İnternet Sitesinde tüm milletvekillerinin kişisel profil sayfalarında sunulan resimler veri tabanımızda bulunmaktadır. Fakat bazı mobil cihazlarda; resmin boyutu, büyüklüğü ve bağlantı sağlanan mobil cihazda kullanılan internet hızına bağlı olarak yüklenememe sorunu yaşanabilmektedir. Gazi Meclisimizin ve Sayın Meclis Başkanımızın saygınlığının bu şekildeki dayanaksız ve tutarsız haberlerle zedelenmeye çalışılması haber ahlakıyla bağdaşmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."