CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı G. H.'nin de 'VIP Hakim' olarak atandığını iddia etti. Yarkadaş, "Saray onaylı" dediği listedeki AK Parti'li yeni isimleri de kamuoyu ile paylaştı.

Önceki gün yaptığı açıklama ile yeni atanan 900 hakimin 800'ünün AK Parti il ve ilçe yöneticilerinden oluştuğunu iddia eden CHP'li Barış Yarkadaş, yeni isimleri açıkladı. (haber için TIKLAYINIZ)

CHP'li vekil, "Yargı 24 Nisan'daki hakim atamalarıyla, AKP'nin bir kolu haline getirildi. Liste Saray'da onaylandı ve son şeklini aldı" dedi. Yarkadaş, "AKP'nin VIP Hakim listesini irdeledikçe skandal büyüyor" ifadesini kullandı.

DANIŞTAY BAŞKANI'NIN KIZI DA VİP HAKİM!

Açıkladığı hakim atama listesinin AK Parti iktidarının yaşadığı korku ile yarattığı çürümenin kanıtı olduğunu belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

 "AKP İl ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra, iktidara ve Saray'a hizmet edenler de ihmal edilmemiş son atamada... Örneğin, CHP'nin referanduma ilişkin başvurusunu jet hızıyla reddeden Danıştay'ın Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı G. H. da bunlardan biri... G. H., başvurumuzun reddedildiği gün Hakimlik görevine atanmış. Ne tesadüf değil mi!"

Yarkadaş sözlerini bir hatırlatma yaparak sürdürdü:

"G. H., avukatlık stajını Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapmıştı... Eşi V. H. da Saray'ı inşa eden R... adlı şirkete yönetici olarak atanmıştı. Şimdi görüyoruz ki G. Hanım da AKP'li 800 avukatla birlikte VIP HAKİM - PARTİLİ HAKİM kontenjanından göreve atanmış... Bu durum, yoruma gerek bırakmayacak denli açık..."

"ÖDÜL ALDILAR"

Zerrin Güngör'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında cüppesini iliklemeye çalışan görüntüsüyle hatırlandığını belirten Yarkadaş, "Zerrin Hanım ve kızı da ödüllendirilenler arasındaki yerini aldı" dedi.

Danıştay Başkanı Güngör'ün önceki gün Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret ettiğine dikkat çeken CHP'li vekil, "Belli ki; Yıldırım'a kızının atamasını yaptıkları için teşekküre gitmiş..." ifadesini kullandı.

BOZDAĞ'IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE SINAVI KAZANMIŞ!

Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Özel Kalem Müdürü Muhammed S. P.'nin de "mülakatı kazanan" isimler arasında yer aldığını belirtti. Yarkadaş, "Bakanlığın sınavını, bakanın özel kalem müdürü de kazanıyor ve hakim oluyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu.

'AÇIKLAYIN'

Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın başta G. H. ve M. P. olmak üzere 24 Nisan'da atanan tüm hakimlerin aldığı puanları ve atanma gerekçelerini açıklamasının zorunluluk olduğunu da dile getirdi. Yarkadaş konuyu TBMM'ye taşıyarak Araştırma Önergesi vereceğini de belirtti.
 
AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI DA ATANDI

Öte yandan, CHP'li vekil, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı B. G.'ın da "partili hakim" kadrosundan göreve başlatıldığını belirtti. Yarkadaş, "AKP'de ne kadar avukat varsa, tamamını hakim yapmışlar" ifadesini kullandı.

'PARTİLİ HAKİM' FIŞKIRIYOR!

Samsun'un Bafra İlçesi'nde de iki isim tespit ettiğini belirten Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

"Partili hakim mekanizması hızla oluşturuluyor. Örneğin Samsun Bafra'da E. O. isimli AKP Belediye Başkan Aday Adayı da 24 Nisan'da hakim olarak atandı. O., bir önceki dönem, AKP Bafra Belediye Meclis Üyesiydi...

Keza; AKP Bafra Belediye Meclis Üyesi M. S. de aynı gün Hakim olarak atandı."

İZMİR'DEN DE VAR

Yarkadaş, "partili hakim" listesine AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi S. K.'in girdiğini de açıkladı.

KONYALI VEKİL ADAYI DA KÜRSÜYÜ KAPTI

CHP'li vekil başka bir örnek daha verdi ve şunu söyledi:

"AKP Konya Milletvekili Adayı M. H. da şanslı isimlerden... AKP adayı olmak, hakimlik kapısını açtı. Bunlar ve dün ortaya çıkardıklarım, skandalın sadece bir parçası... Listeyi incelemeye devam ediyorum. Listede yabancı uyruklu bir isme de rastladım. Onu da araştırıyorum. AKP yönetimi, yargılanamayacakları bir düzen kurabilmek için yasa, kural, teamül tanımıyor."

'SESSİZ KALMAYIN' ÇAĞRISI

Türkiye Barolar Birliği'nin ve ilgili demokratik kitle örgütlerinin de konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini belirten Yarkadaş, "Bu yargıdan adalet çıkmaz. Türkiye bu kafayla yargı cehennemine döner. Herkes itirazını yüksek sesle dile getirmeli" diye konuştu.

"CENAZESİNİ KALDIRMA VAKTİ GELDİ"

CHP'li Yarkadaş, "Partili Hakim dönemi adaletin ve hukukun ölümüdür. Adliyelerin önünde toplanıp adaletin cenaze namazını kılmanın vaktidir. Hiç kimse bu yapıdan adalet bekleme gafletine kapılmasın" dedi. CHP'li vekil, yaşananların Hitler dönemini anımsattığını da vurguladı. Yarkadaş son atamalarla birlikte "Führer'e Doğru" ilkesinin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

DAVA AÇIYORLAR

Yarkadaş, avukatları Turan Aydoğan'ın, atamalara ilişkin iptal davası açacağını da ifade etti.​ (Cumhuriyet)