Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hainler, birbirlerine gaz verip rüya vererek, kamerayla hakim gösterdiği halde yüzüne bakarak dalga geçenler, bu milletle, adaletle, yargı sistemi ile dalga geçilemeyeceğini mahkemelerimizin en yakın zamanda vereceği kararla görecekler." dedi.

Gül, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile haklarında soruşturma olan ama yurt dışında bulunanların vatandaşlıktan çıkarılmasına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine Bakan Gül, bu konuyla ilgili takdirin Bakanlar Kurulunda olduğunu belirtti.

Türk vatandaşlığını, ay yıldızlı bayrağı taşımanın bir onur ve şeref olduğunu ifade eden Gül, "Meclisimize, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bomba atan kişilerin, hainlerin, bu onurlu, şerefli Türk vatandaşlığı elbette gözden geçirilecektir ama bu konular Bakanlar Kurulunda değerlendirilir." diye konuştu.

Abdulhamit Gül, "2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan yardımcılarının eski Başbakan Tansu Çiller ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacağı yönünde haberler yer aldı basında. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir" sorusuna, "Bu konuları parti sözcümüz açıklar." karşılığını verdi.

FETÖ mensuplarının yargılanması ve yeni cezaevlerinin yapımına ilişkin bir soru üzerine de Gül, yargılamarın hızla devam ettiğini söyledi.

Yargı mensuplarına, davayı takip eden şehit yakını ve avukatlara teşekkür eden Bakan Gül, hiçbir şehidin kanının yerde kalmayacağını, hukuk ve adaletin yerini bulacağını aktardı.

Davaların daha hızlı sonuçlandırılması için ek mahkeme heyetlerinin kurulduğunu, personel alımlarına yönelik yoğun bir çalışma olduğunu vurgulayan Abdulhamit Gül, "Ek heyetler ve mevcut heyetlerin dosya yoğunluğunun azaltılması için çalışmalar sürüyor. İş yükü artmadan, Akıncı Davası gibi diğer çatı davalara bakan mahkeme heyetlerinin yeni dosyalarla yoğunlaşmaması, mevcut dosyaların seri ve adil bir şekilde takip edilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Milletimiz müsterih olsun, yargılamalar adil bir şekilde sürüyor, daha da hızlanacak. Hainler, birbirlerine gaz verip rüya vererek, kamerayla hakim gösterdiği halde yüzüne bakarak dalga geçenler, bu milletle, adaletle, yargı sistemi ile dalga geçilemeyeceğini mahkemelerimizin en yakın zamanda vereceği kararla görecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, cezaevi inşaatlarının sürdüğünü, cezaevlerinin yüksek güvenlikli yapılar olduğu için inşaatların biraz zaman aldığını da aktardı.

Teknik ekiplerin yoğun bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Adalet Bakanı Gül, şunları kaydetti:

"Ankara'da 5 duruşma salonu yakın zamanda faaliyete girecek. Duruşma salonları yetersiz olduğu için bazı davaların süresi uzuyordu. Bu konuda da Bakanlık olarak hem İstanbul, hem Ankara'da duruşma salonu olabilecek yerlerin tespiti ve inşaatının yapılması için gece-gündüz çalışmalar yapılıyor. Adalet gecikmeden, bu terör örgütleriyle ilgili bihakkın ve acilen karar verilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Adalet asla şaşmayacaktır. Milletimizin bekasına, devlete saldıranlar hakettiği cezayı bir an evvel bulacaklardır."