HTSPOR.COM



DAVA AÇILDI
Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, 28,5 milyon TL ödül verilmesi işleminin, Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldı.

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural tarafından, Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Basketbol Milli Takımının başarısına karşılık, Başbakan Erdoğan'ın toplam 28,5 milyon TL'nin, Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden ödenmesini sağladığı, bu tutarın çek olarak sporculara ve teknik kadroya ödendiği anımsatıldı.

Ödül verilmesi işleminin, ''hukuk devletine ve Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırılık taşıdığı'' ileri sürülen dilekçede, ''Davalı Başbakanlığın dava konusu kararının, yasalarımıza aykırılığı yanında idari işlemin unsurları, yani yetki, sebep, konu ve maksat yönünden de hukuka aykırı olduğu ortadadır. Bu nedenle de idari işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle idari yargıda dava açılması hukuksal bir zorunluluktur'' görüşü savunuldu.

Açılan bu davanın ardından 28,5 milyon TL'lik prim konuşulmaya devam etti.

BİZ ÜVEY EVLATMIYIZ?
1.5 aydır Avrupa Şampiyonluğu ödülünü alamayan Nevin Yanıt, basketbolculara yapılan ‘pozitif’ ayrımcılığı "Biz üvey evlat mıyız?" sözleriyle eleştirdi.

Barcelona’daki Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engellinin altın ismi olan Nevin Yanıt, aradan 1.5 ay geçmesine karşın hak ettiği ödülleri alamamaktan yakındı. Nevit, “Ben ödülümü hala almış değilim. Basketbolcu arkadaşlarımız çok büyük bir başarı elde ettiler ama bizim başarımız da unutulmamalı. Ben Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Doping testine de girdim. Olumlu sonuçlandı. Biz sadece hakkımızı aramak istiyoruz. Maddi anlamda bizimde ihtiyaçlarımız oluyor. Sonuçta bize ne kadar ilgi gösterirlerse biz de diğer turnuvalara o şekilde hazırlanırız. Tabii ki bir gönül kırgınlığı oluyor” dedi.

YARISI BİLE DEĞİL
Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Nurcan Taylan, "16 yıldır spor yapıyorum, aldığım ödüller basketbolculara verilenin yarısı bile değil" diyerek 12 Dev Adam'a verilen primi bir anlamda eleştirdi.

Dünya şampiyonasında ilk altın madalyasını kazandığını, ancak Avrupa'da 15 altın madalya kazandığını dile getiren Taylan, alacağı ödülle ilgili sorular üzerine şunları söyledi:
''Ödül yönetmeliği farklı. 16 yıldır spor yapıyorum, aldığım ödüller basketbolculara verilenin yarısı bile değil. Ama sorun maddiyat değil. Bizim için manevi duygular daha önemli. Altın madalyaları bizi gönülden destekleyen, dualarını esirgemeyen Türk halkına armağan ediyorum" şeklinde konuştu.