Trabzonspor'un başında çıktığı 7 resmi maçta 8 genç oyuncuyu kadroya alan ve bir çoğunu oyuna süren Sadi Tekelioğlu, bordo mavili takıma adeta gençlik aşısı uyguluyor.


8 GENCİ A TAKIM KADROSUNA ALDI
Trabzonspor'un Gençlik Geliştirme Teknik Sorumluluğu görevini yürütürken Şota Arveladze'nin ayrılmasının ardından takımın başına getirilen ve sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Sadi Tekelioğlu, altyapıdan yakından tanıdığı ve adeta elinde büyüyen oyuncuları birer birer A takıma monte etmeye başladı. Kaleci Esteban Alvarado'yu bir kalemde silen ve Onur'un yedeği olarak Uğurcan Çakır'ı görevlendiren Tekelioğlu, ayrıca genç kaleci Yavuz Aygün'ü de bazı maçlarda kadroya aldı. Stili Burak Yılmaz'a benzetilen ve geleceğin golcüsü olarak gösterilen Muhammet Beşir, UEFA tarafından geleceğin en iyi 10 oyuncusu arasında gösterilen, "Türk Messi" ve "Yeni Hagi" ifadeleriyle UEFA internet sitesinden tanıtılan Abdülkadir Ömür, yine genç milli takımlarda forma giyen Denizhan Deniz, Mertcan Çam, Yusuf Yazıcı ve Semih Karadeniz'i A takıma monte etmeye çalışan Sadi Tekelioğlu, camiadan da büyük övgü alıyor.

2 BİN 500 LİRA MAAŞLI MUHAMMET N'DOYE'Yİ SOLLADI
Futbola Araklıspor altyapısında başlayan Muhammet Beşir ise Sadi Tekelioğlu'nun kadroya aldığı isimler arasında attığı iki golle en büyük patlamayı yapan oyuncu olarak göze çarptı. Araklıspor altyapısında oynarken 14 yaşında o dönem Trabzonspor Altyapı Koordinatörü olan Sadi Tekelioğlu'nun dikkatini çeken ve bordo mavili kulübe kazandırılan Muhammet Beşir, kısa bir dönem pilot takım 1461 Trabzon'a gönderildi. Milli formayı da çeşitli kategorilerde bir çok kez giyen 1997 doğumlu futbolcu, çıkışını ise bu sezon yaptı. Bordo mavili kulüpten primler hariç 2 bin 500 lira maaş alan Muhammet, forma giydiği 3 maçta aldığı kısa sürelere rağmen attığı iki golle parladı.

Muhammet Beşir, ligde Eskişehirspor maçında 10 dakika forma giydi ve bir gol kaydetti. Ziraat Türkiye Kupası'nda Nazilli Belediyespor maçında son 6 dakika forma giyen genç futbolcu, Gaziantepspor kupa maçında da 22 dakika sahada kaldı ve bir gol attı. Böylece 3 maçta toplam 38 dakika süre alan Muhammet, 2 gol kaydetti. Trabzonspor'un Hull City'den 3 milyon 150 bin euro bonservis bedeli ve yıllık 2.5 milyon euro garanti parayla renklerine kattığı Dame N'Doye ise, ligde ve kupada toplam 14 maçta sahaya çıktı, görev yaptığı 903 dakikada sadece bir gol atabildi. Senegalli oyuncu, tek golünü kupada geçen hafta oynanan Nazilli Belediyespor maçında kaydetme başarısı gösterdi.

"KAHRAMAN OLMAYA DEĞİL, KAHRAMAN OLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Trabzonspor teknik sorumlusu Sadi Tekelioğlu, genç oyuncuları kazanmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirterek, Türkiye'de altyapıdaki ve üstteki antrenörlerin birbirini anlamadığını söyledi. Tekelioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir gün altyapıda çalışmamış antrenörler altyapıyla ilgili yorumda bulunuyor. Bir gün üst yapıda çalışmamış olanlar da yukarısıyla ilgili aynısını yapıyor. İki taraf da birbirini çok acımasız olarak eleştiriyorlar. Üstteki antrenörler, 'Altta oyuncu yok, olsa oynatırım' diyor, alttaki de, 'bizde iyi oyuncu var ama oynatılmıyor' diyor. Biz bunun kıyaslamasını hem profesyonel takımlarda hem altyapıda çalıştığımız için görüyoruz. Gördüğüm için de potansiyeli biliyorum. Bu çocukların bir iki maç sonra rahatlıkla buradaki oyuncular kadar oynayıp mücadele edebileceklerine, koşabileceklerine, faydalı olacaklarına inanıyorum. Onun için onlara görev vermenin bir risk olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Kaldı ki risk de olsa antrenör o riski almak zorundadır. Geleceğini düşünenler asla kahraman olamaz diye güzel bir söz vardır. Ama biz kulübün geleceğini düşündüğümüz için kahraman olmaya değil kahraman oldurmaya çalışıyoruz. Kendi geleceğimizle ilgili bir kaygımız yok. Kulübün ve çocukların geleceği önemli."

"MİLLİ TAKIMLARDA 16 TANE OYUNCUMUZ VAR"
Gaziantepspor maçında Semih ve Yusuf'u da takıma kattıklarını belirten Sadi Tekelioğlu, şunları söyledi:
"Bunlar filiz lisans. 6-7 yaşından beri kulübün içinde olan oyuncular. Bunların arkasında daha 98 ve 99 grupları gibi çok önemli gruplar var. Bu oyuncuların çok daha önünde olabilecek oyuncular var. Özellikle basına bu konuda çok görev düşüyor. Fazla bir şey istemiyoruz, dikkatleri altyapıya çekelim. Oraya biraz daha dikkatli bakılsın, biraz daha takip edilsin. Milli takımlarda 16 tane oyuncumuz var. Trabzonspor'dan milli takıma gitmek o kadar kolay değil. Önünde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Altınordu, Gençlerbirliği gibi çok önemli potansiyeli olan takımlar bulunuyor.
Dolayısıyla bizim bütün mücadelemiz bu çocukları Trabzonspor'a kazandırmak. Teker teker, belki 1461'de, belki yöre takımlarında. Kabul etmek lazım ki Süper Lig'in, PTT 1'inci Lig'in potansiyelini gördükten sonra, bizim altyapının potansiyelinin de görülmesinde ve duyulmasında fayda olduğunu düşünüyorum."

"TRABZONSPOR'U UÇURMAYA DEĞİL, DURDURMAYA İHTİYAÇ VAR"
Trabzonspor'un altyapı gerçeğinin görülmesinde yerel bakına büyük görev düştüğünü belirten Sadi Tekelioğlu, "Trabzonspor'un gerçek sahibi yerel basındır. İstanbul basınının burası için hayırlı rüya görmesi mümkün değil. Onlar bize oyuncu bazında da hoca bazında da, 'uçurur, kaçırır, şöyle lazım böyle lazım' diyorlar. Trabzonspor'u uçururlar ama Trabzonspor zaten uçmuş, uçurumda yani. Trabzonspor'u uçurmaya değil durdurmaya gerek var" sözleriyle dışarıdan gelen futbolcu ve teknik direktörlere mesaj gönderdi.

DHA