TALLİNN (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grup birinciliğini hedeflediklerini söyledi.

A Milli Takım, 2019 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nda yarın deplasmanda Estonya ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, TTU Spor Merkezi'nde yaptığı antrenmanla tamamladı.

Antrenmanın ilk bölümünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başantrenör Ekrem Memnun, bir haftalık süreci çok iyi geçirdiklerini, Estonya'yı ciddiye aldıklarını belirtti.

Memnun, deplasman maçına çıkacaklarına işaret ederek, "Sakatlıklar nedeniyle kadrodan çıkanlar oldu ama oyuncular çok konsantre ve iyi çalıştılar. Takımın havası da iyi. Deplasman her zaman deplasmandır. Kazanmaktan başka hiçbir şey düşünmüyoruz. En büyük hedefimiz grup birincisi olmak. Mutlaka Avrupa Şampiyonası'nda yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Genç bir kadroya sahip olmalarıyla ilgili soru üzerine Memnun, oyuncularına güvendiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada en az milli maç tecrübesi sayı olarak benim. Bu oyunculardan en azının milli maç sayıları, altyapılarla 80-90. Bir tecrübe eksikliği olur mu, zannetmiyorum. Milli sorumlulukları artacak oyuncular var. Oyuncu havuzundaki sayıyı da artırmak istiyoruz. Türk kadın basketbolu bir yerlere gidecekse... Biz bundan çok umutluyuz. Bu arkadaşlar sorumluluk almak zorunda. Bir yerden başlamaları lazım. Bir sıkıntı yaşayacağımızı bu konuda düşünmüyorum. Ancak yeni takımız, belki bir heyecan olabilir. İnşallah o da olmayacak."

Memnun, sakatlığı nedeniyle Estonya kafilesinde yer almayan milli oyuncu Işıl Alben'in, Polonya maçında oynayıp oynayamayacağını Türkiye'ye dönünce değerlendireceklerini kaydetti.

Milli basketbolcu Olcay Çakır Turgut da AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımdaki yeniden yapılanmaya işaret etti.

"Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyorsak bu maçları kazanmalıyız." diyen Olcay, "Estonya çok tanımadığımız bir takım. Ancak önemli olan bizim nasıl oynadığımız. Şu an genç bir kadromuz var. Birçok kez beraber oynadık ama daha tecrübeli oyuncularla oynadığımız için her şey daha kolaydı. Hedefimiz, Avrupa Şampiyonası'nda yeniden ilk 5'e girip ardından olimpiyatlara katılmak." değerlendirmesinde bulundu.