Brezilya futbolunda ilginç bir karara imza atıldı. Geçtiğimiz yıl mart ayında eski kız arkadaşını öldürmeye azmettirmekten 22 yıl, 3 ay hapis cezasına çarptırılan bir futbolcunun futbol hayatına devam edebileceğine hükmedildi.

Atletico Mineiro, Corinthians ve Flamengo gibi ülkenin önde gelen takımlarında forma giyen kaleci Bruno Fernandes de Souza, öldürmeye azmettirmenin yanında eşinin cesedini sakladığı ve bebeklerini kaçırdığı için de cezalandırılmıştı.

Kanunlar izin veriyor

Brezilya'da sezonun sona ermesinin ardından başlayan bölgesel liglerin heyecanı yaşanırken, file bekçisi Souza'nın Mineiro Şampiyonası'nda mücadele eden Montes Claros takımıyla beş yıllık sözleşme imzalamasına izin verildi. Çünkü Brezilya kanunlarına göre hapiste 3-4 yıl boyunca iyi huylu davranışlar sergileyen mahkumlar, çalışma hakkına sahip oluyorlar.

Kulüp başkanı Ville Mocellin ise neden oyuncuyla sözleşme yaptıkları konusunda şu ifadeleri kullandı: "Çünkü kendisine bir şans tanımak istedik. Bu tekrar oynaması için bir fırsattı. Takımı güçlendirebiliecek bir oyuncu olduğuna da inanıyoruz."

2010 yılından bu yana hapiste bulunan kaleci geçtiğimiz yılki davada cinayetteki suçunu itiraf etmişti. Oyuncunun eski eşini, çocuklarına ödemeye mecbur olduğu destek parasını ödemekten kurtulmak için öldürttüğü ileri sürülmüştü. Fernandes Souza'ya tüm maçları sırasında polisler eskortluk edecek.


Kaynak: Skorer