İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından 8-9 Eylül'de düzenlenecek 4. Uluslararası Su Sporları Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kuruçeşme Rıhtımı'nda gerçekleştirilen tanıtıma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu ile çeşitli ülkelerin konsolosları ve diğer davetliler katıldı.

Burada konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu, sene başından bu yana 41 tesiste, 25 farklı branşta ve 576 eğitmenle vatandaşlara ücretsiz spor hizmeti verdiklerini belirtti.

Festivalin daha önce ulusal düzeyde yapıldığını hatırlatan Aksu, "Su sporlarını marka bir organizasyonla uluslararası arenada cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Halkın su sporlarına ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Festivalde, profesyonel yarışlara ek olarak halkın da katılım sağlayacağı aktiviteler olacak. Tamamen ücretsiz olacak festivale tüm halkımızı davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise İstanbul'un ortasından deniz geçen dünyadaki tek şehir olduğunu aktararak, "Her yıl düzenlenecek bu festivalle İstanbul'umuzu su sporlarıyla daha fazla anılır hale getirmek istiyoruz. Festivali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü, Spor İstanbul ve 6 federasyonla yapıyoruz. Onlara da destekleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Festivale gelecekte uluslararası katılımın artacağına inandığını kaydeden Uysal, "Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm İstanbulluları festivale bekliyorum. Festivalle, gençler su sporlarıyla daha iç içe olacak. Desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından paralimpik milli yüzücü Karin Öcal, kendi yaptığı resmi Mevlüt Uysal'a hediye etti.

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nın ev sahipliği yapacağı ve ilk kez uluslararası katılımın da olacağı festivalde Rusya, İspanya, Arjantin, Almanya ve İngiltere'nin de arasında yer aldığı 25 ülkeden 130'u yabancı olmak üzere 2 bin 500 sporcu mücadele edecek. Sporcular, organizasyonda 9 ayrı branşta yarışacak.