DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Çameli ilçesinde bu yıl 5'incisi yapılan Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı, Ali Yanatma oldu.

Çameli Belediyesi tarafından 1971 yılı Kırkpınar Başpehlivanı merhum Hasan Şahin adına düzenlenen etkinlik, İmamlar Mahallesi Sarayıkığı mevkisinde gerçekleştirildi.

Almanya'dan gelen yabancı turistlerin de izlediği güreşlerde, ünlü başpehivanların da arasında olduğu 197 güreşçi 14 kategoride mücadele etti.

Başpehlivanlık mücadelesinin çeyrek finalinde İsmail Balaban'ı yenen Ali Yanatma, yarı finalde Fatih Çakıroğlu'nu, finalde ise Semih Turgut'u geçerek, geçen yıl finalde kaybettiği Çameli'nde 3. kez birinci oldu.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yağlı pehlivan güreşlerine gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Güreşçilerin çoğunun Kırkpınar'da final yapan, yarı finale gelenlerden oluştuğunu anlatan Arslan, "Güzel bir katılım oldu. Bütün sporseverler çok memnun ayrıldılar. Zaten sporun da ana amacı birlik beraberlik içerisinde bunu yapabilmek." dedi.

Fatih Arslan Kazancıo'nun güreş ağası seçildiği etkinlikte dereceye giren sporculara madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi. Başpehlivan olan Ali Yanatma'nın ödülünü, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci takdim etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Kaymakam Vekili Ali Şanlıer ve protokol üyeleri ile güreşseverler organizasyonu takip etti.