ANKARA (AA) - Çanakkale Zaferi'nde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı Şehitleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının 25 Nisan'da düzenleyeceği "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" ile anılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" ile gençlerin bir araya geleceği bildirildi.

Açıklamada, her yıl 24-25 Nisan tarihlerinde, Çanakkale ve 80 ilde düzenlenen yürüyüş programına yaklaşık 50 bin gencin katılacağı ifade edildi.

80 şehirden gelerek Çanakkale’deki etkinliğe katılacak 10 bin genç, 24 Nisan'da Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, hastane ve Akbaş Şehitlikleri'ni ziyaret edecek.


- 11 ülkeden gençlerde programda yer alacak


Dedeleri Çanakkale’de şehit olan, kendileri de Türkiye’de öğrenim gören Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Filistin, Irak, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Suriye ve Yemenli gençler de atalarının izinde Çanakkale’de buluşacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da yer alacağı 25 Nisan'daki yürüyüş programı, Bakanın gençlere çorba ikramıyla başlayacak.

Sabah namazının ardından gerçekleştirilecek yürüyüş sırasında Çanakkale Zaferi’nin 103'üncü yılı anısına hazırlanan 103 metrelik Türk Bayrağı açılacak. Vefa yürüyüşü sonrasında Conkbayırı ve Şehitler Abidesi’nde törenler düzenlenecek.


- "NUSRAT" gençlerle buluşacak


57. Alay'a Vefa Yürüyüşü programı kapsamında, Çanakkale ruhunun gençlere dijital mecralardan ulaştırılması amacıyla geliştirilen 3 boyutlu Çanakkale Mobil Savaş Oyunu Projesi "NUSRAT"a ait simülatörler de gençlerin kullanımına açılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 3 milyonun üzerinde genç tarafından indirilen mobil oyuna, gençlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale dışında, 80 ilde düzenleyeceği etkinliklerle de 57. Piyade Alayı Şehitleri'ni anacak.

Onbinlerce gencin katılacağı program, 25 Nisan’da tüm illerde sabah namazı öncesinde "Çanakkale" konulu vaazın verilmesiyle başlayacak.

Sabah namazının ardından etkinliğe katılan gençlere yarma çorbası ikram edilecek ve yürüyüş esnasında açılacak 103 metrelik bayrakla şehitliklere gidilecek. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla son bulacak.