KARABÜK (AA) - Karabük'ün Yenice ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisikleti Yarışları sona erdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Yenice Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından organize edilen, Ihlamur Teras ve Yazıköy güzergahları arasında üç gün süren yarışlara 10'u yabancı uyruklu olmak üzere 150 bisikletçi katıldı.

Yarışların son günündeki Maraton Türkiye Şampiyonası'nda erkekler master 40 kategorisinde Ferhat Köse birinci, Okan Bilir ikinci, Ali Taşkıran üçüncü oldu.

Elit kategoride kadınlarda Iryna Popova birinci olurken, erkeklerde birinciliği Emre Yavuz elde etti.

Ödül töreninde konuşan Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, yarışları başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Yenice açısından organizasyonun çok önemli olduğunu ifade eden Demirel, "Küçük bir ilçeyiz. 20 bin nüfusu olan bir ilçeyiz ama uluslararası olan bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Ormanlarıyla, ekoturizmiyle son dönemde fazlasıyla ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu organizasyon ilçemizin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Umarım bütün sporcularımız burada geçirdiği üç gün süresince keyif almıştır." diye konuştu.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini ve kupalarını, Karabük Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Kaymakam Demirel, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin verdi.