Kanarya’nın patronu, Fenerbahçe Dergisi’ndeki yazısında önemli açıklamalar yaptı. Türk futbolunda adalet terazisinin kefesinin eşit tartmadığını ifade eden Yıldırım şu ifadelere yer verdi: “Son dönemde Türk futbolunda gerek hakemlerin, gerek federasyon kurullarının verdiği kararlarda çifte standart görüyoruz. Bu durum, güven ve istikrar ortamını bozmaktadır.”

HAKEM HATALARI EN AZA İNMELİ

“Ceza sahasında çekmelere penaltı verilmeyeceği konusunda hakemlere talimat verildiğini duyuyoruz. Sezon devam ederken yapılacak yorum değişikliği bazılarına avantaj sağlar. MHK Başkanı Sarvan pasif ofsayt kuralının standart yorumu hakkında açıklama yapmak zorunda. Hakem hatalarını en aza inecek iç yaptırım mekanizması kurulmalı. ”

MEDYA ÜZERİNDEN GÜÇ GÖSTERİSİ

“Medya üzerinden kulüplerle çekişmeler ve gereksiz güç gösteriler var. Türkiye’de futbolu idare edenlerin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Milyonları ilgilendiren futbol, ben yaptım oldu mantığıyla yönetilmek isteniyor. Ortada bu kadar sorun varken sessiz kalıp, bunları dillendirenlere karşı da hesaplaşma mantığıyla adım atmak kabul edilemez.”

Aydınlık ve güzel günler çok yakın

Yıldırım, “Fener’in rakibi, yine Fener” başlığı ile yazdığı yazıda şampiyonluk için iddialı konuştu: Başkan, “Sezon başında olduğu gibi bugün de şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Lig ve kupa şampiyonluğu için yeterli güce sahibiz. Yapmamız gereken tek şey ‘Tek yürek’ olmak. Aydınlık ve güzel günler yakın. Galatasaray derbisi rahmetli Canaydın’a saygının de etkisiyle dostluk içinde geçti. Sadece futbolcumuz Alex’e atılan bir yabancı madde vardı. Maalesef böyle kendini bilmezler hala var. Şiddetin önlenmesi için biz olarak düşeni yapmaya hazırız.”

Star