ÇAKAR GELMEDİ, BÜYÜKA HAZIR BULUNDU

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Çakar katılmadı. Duruşmada şikayetçi Şansal Büyüka ve avukatı Rezan Epözdemir hazır bulundu.

"SANIK ANNESİNİN RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE GELEMEMİŞTİR"

Çakar'ın avukatı Levent Demir, "Sanık annesinin rahatsızlığı nedeniyle gelememiştir bir dahaki duruşmada hazır bulunduracağız" dedi.

"BUGÜNE KADAR KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ OLMADIM"

Ahmet Çakar'dan şikayetçi olduğunu söyleyen Şansal Büyüka, 42 yıldır gazeteci olarak çalıştığını, ilgi alanın ise futbol olduğunu belirtti. Büyüka, "20 yıldır ise televizyon yorumculuğu yapıyorum. Ahmet Çakar ile aramızda bir husumet yoktur. Sanığın futbola ilişkin yorumda bulunduğu kanalda eleştiri sınrılarını aşan şekilde kişiliğim ve şahsiyetime hakaret edilmiştir. Bugüne kadar kimseden şikayetçi olmadım" dedi.

"BU SÖZ BENİ VE AİLEMİ RAHATSIZ ETMİŞTİR"

Büyüka, "Davaya konu söz ve beni ve ailemi rahatsız etmiştir. Ayrıca twitter'da "Şikayetçi olmazsan delikanlı değilsin, mahkemeye gitmezsen adam değilsin, ateş olsan cürmün kadar yer yakmazsın, arkadaşlarını sattın" gibi sözlerle beni toplum nezninde aşağılamıştır. Şikayetçiyim" diye konuştu.

"DAVAYA KONU SÖZCÜĞÜN ŞEREF VE ONUR KIRICI OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTİYORUZ"

Şikayetçi Büyüka'nın avukatı Rezan Epözdemir de, "Sanığın soruşturma aşamasında verdiği savunmalara katılmıyoruz. Davaya konu sözcüğün şeref ve onur kırıcı olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

"ÇAKAR'IN EKONOMİK DURUMU ARAŞTIRILACAK"

Sanık Ahmet Çakar'ın duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, Kanal Beyaz Radyo Televizyon ve Turkuaz Yayıncılık şirketlerine yazı yazılarak sanığın ekonomik durumunun sorulmasına ve ikametgahının bulunduğu ilgili birime yazı yazılarak ekonomik ve sosyal durumunun araştırılmasına karar verdi. Şikayetçi Şansal Büyüka'nın suçtan zarar görme ihtimalina binaen davanın tarafı olarak duruşmaya katılmasına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı Aralık ayına erteledi. 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şansal Büyüka 'müşteki', Ahmet Çakar ise şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede şüpheli Ahmet Çakar'ın savcılık ifadeside söz konusu programdaki ifadesini eleştiri anlamında sarf ettiğini, twitlerini de hakaret kastıyla yazmadığını, eleştiri maksatlı yazmış olduğunu söylediği kaydedildi. İddianamede "Şüpheli Ahmet Çakar tarafından programda kullanılan ifadelerin eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette olduğu öne sürülen iddianamede açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi küşük düşürücü bir uslüpta ifade edildiği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı da anlatılan iddianamede şüpheli Ahmet Çakar'ın "Sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor.  

(DHA)