Geçen sezonun Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ’nin Konyaspor’la oynadığı maçta ‘Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz’  'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan Fenerbahçe taraftarı Oktay Keser  maç sonrası küfür ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Taraf gazetesinin haberine göre tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Oktay Keser hakkında dava açıldı. Dava süreci sonrasında mahkeme Fenerbahçe taraftarı Oktay Keser'i haklı buldu ve  Keser beraat etti. Mahkeme devletin Oktay Keser'e  bin 500 TL tazminat ödemesine hükmetti. .
 Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polislerin sopa ve tekmelerle döverek öldürdüğü  Fenerbahçe taraftarı, üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın adını , geçen yıl Fenerbahçe taraftarları sloganlaştırdı. Bu slogan maçların 34. dakikasında  söylenmeye başlanmıştı. Marşın tamamı şöyle:
“Daha 19 yaşında
 düşlerinde özgür dünya
 öptüğü çubuklu forma
 yaşayacak anısında
 Ali İsmail Korkmaz
 Fenerbahçe yıkılmaz!”

'CEZA SINIRINDAYDIK'

Fenerbahçe taraftarlarından Oktay Keser yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “O karşılaşmada ceza sınırındaydık. Küfür ettiğimiz iddia edildi ama olay tamamen tribüne gözdağı vermekle alakalı. 34. dakikada “Ali İsmail Korkmaz” için tezahüratta bulununca Konyaspor tribünleri tekbir getirdi. Bu kez bütün stat “Mustafa Kemal‘in Askerleriyiz” diye bağırdı. Maç sonu bizi izleyen polisler bizi gözaltına aldı ve küfür ettiğimizi söyledi. Biz de küfür etmediğimizi sadece tezahüratta bulunduğumuzu söyledik. Bu kez de “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diye bağırdınız” dendi. Davada mahkeme bizi haklı buldu ve beraatimize karar verdi.”