ANTALYA (AA) - Bu yıl ilk kez düzenlenecek Antalya Bisiklet Turu'nda 20 ülkeden 175 sporcu yarışacak.

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.2 Etaplı Yol Yarışı kategorisinde 22-25 Şubat'ta gerçekleştirilecek Antalya Bisiklet Turu'nun tanıtımı, Akra Otel'de yapıldı.

Protokol üyeleri ve sponsorların katıldığı toplantıda, Antalya'da ilk kez düzenlenecek bisiklet turunun etapları açıklandı, verilecek kupa tanıtıldı.

Korkuteli, Kemer, Antalya Feslikan ve Side-Lara'dan başlayacak etaplarda giyilecek formaların renklerinin sarı, kırmızı, turuncu ve macenta renklerinden oluşacağını ifade edildi.

Organizasyonda, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Polonya, Almanya, Kazakistan ve İsviçre başta olmak üzere 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu, farklı parkurlarda mücadele edecek.

Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, turizm kenti Antalya'nın tanıtımının önemli olduğunu, Antalya markasını güçlendirecek bir çalışma olduğunu söyledi.

Başarılı bir organizasyon olacağına inandığını aktaran Karaloğlu, "Özellikle amatörlerin katılacağı Gran Fondo bölümü farkındalık yaratacaktır. Bisiklet kullanmak sağlık demektir." dedi. Karaloğlu 14 Şubat Sevgililer Günü'ne ilişkin "Bütün sevgimizi Mehmetçik'e gönderelim." ifadesini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise dünyaca ünlü bisiklet sporcularını ağırlayacaklarını, sporu asla bir skor alarak değerlendirmeyen hizmet anlayışları olduğuna dikkati çekti.

Vatandaşların hayatını kolaylaştıran herkesi spora davet eden Türel, sağlıklı şehirler yaratmaya yönelik hizmetler sunduklarını bildirdi.

Antalya Bisiklet Turu Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın da 22 Şubat'ta başlayacak turun ilk etabının Korkuteli ilçesinde start alacağını kaydetti.

Açıkalın, bisiklet etaplarının Korkuteli'den Tünektepe'ye, Feslikan yaylasından Side'ye, Titreyen göl, turizm merkezi Kemer ve Kundu'daki otellerin yanından geçeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, dereceye girecek takıma verilecek kupa ve formalar tanıtıldı.