Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne sevk edilen beş kişiden üç kişi savcılıkça serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü yardımcı antrenörü Arif Erdem, kulübün kalecisi Kenan Hasagiç ve oyuncusu Taner Gülleri'nin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcı tarafından alındı.

Erdem, Hasagiç ve Gülleri, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Eski milli futbolcu Fatih Akyel ve Ali Rıza Gültekin ise tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

İBB antrenörü Erdem, Sarıyer Adliyesi'nden çıkışta yaptığı açıklamada, konuyla ilgili sadece bilgisine başvurulduğunu söyledi.

Arif Erdem, "her fırsatta ben ve arkadaşlarım konuyla ilgili ne zaman başvurulursa hiç çekinmeden her gün ve her dakika, her yerde ifade vermeye gideriz" dedi.

Savcının kendilerine ne sorduğunun sorulması üzerine, "gizlilik açısından bu tarz sorulara cevap veremeyeceğim. Konuyla ilgili bizi bağlayan hiçbir unsur yoktur. Soruşturma kapsamında bizim bilgimize başvuruldu. Biz de bildiklerimizi, bilgilerimizi paylaştık. Soruşturmada adımız geçtiği için savcıya ifade verdik" diye konuştu.

Erdem, basın mensuplarının "Türkiye'de futbolda şike var mı?" sorularını yanıtsız bıraktı. Taner Gülleri ise sorulara cevap vermeden aracına binerek uzaklaştı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Büyükşehir Belediyespor şube sorumlusu Kamil Dizar, "Arif hocamız ve iki oyuncumuz dün ifadeleri ve bugün sayın savcımızın soruşturmasına yardımcı olmak için buradaydılar. Şu anda serbestler, üçü de kulübümüzün oyuncuları ve hocamız. Yarın önemli bir maçımız var, şu anda kulübe dönüyoruz" dedi.

Dizar, hem soruşturmanın gizliliği, hem de hukuki süreç devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacaklarını da söyledi.

46 gözaltı

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 26 ilde 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın, Bochum Savcılığı'nın 9 ülke federasyonunu içeren soruşturmasından bağımsız ve daha önce başlayan ayrı bir soruşturma olduğunu açıklamıştı.

Almanya'da yürütülen şike soruşturması kapsamında Kayserispor'un eski futbolcusu Bilal Aziz Özer'in adı şike iddialarına karışmış, futbolcunun Kayserispor ile ilişiği kesilmişti.

Cnn Türk