İZMİR (AA) - Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı, 29 Ağustos-2 Eylül'de Çeşme-Sakız Adası arasında gerçekleştirilecek.

Yarışın tanıtımı nedeniyle Çeşme Marina'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, geçen sene 43 tekne ile düzenlenen Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı'na bu sene katılımın daha fazla olacağını, organizasyonun yurt dışındaki marka yarışlar gibi daha uzun yıllar devam etmesini dilediğini söyledi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da ilçe olarak şanslı bir coğrafyada olduklarını, ilçenin sörf ve yelken için en iyi yerlerden biri olduğunu kaydetti.

Çeşme'nin marka değeri için bu organizasyonun öneminin çok büyük olduğunu belirten Dalgıç, "Bu yıl katılımın daha da fazla olacağını düşünüyorum. Şimdiden geçen seneki tekne sayısı yakalanmış." dedi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas da yelken sporunu sevdirmek ve daha çok yapılmasını teşvik etmek istediklerini dile getirdi.

Çeşme'nin marka etkinliklerle desteklenmesi gerektiğini aktaran Arkas, "Doğru zamanda doğru yerde yapılan projeler karşılığını buluyor. Her yıl artan yerli ve yabancı yelkencilerin katılımıyla sürdürülebilir ve geleneksel bir yarış haline gelmesini hedeflediğimiz Arkas Aegean Link Regatta'ya bu yıl uluslararası üç değerli marka daha destek veriyor." diye konuştu.