ANKARA (AA) - Artistik Buz Pateni Dünya Gençler Şampiyonası, Bulgaristan'da sona erdi.

Başkent Sofya'da 6-11 Mart tarihlerinde organize edilen şampiyonada Türkiye adına Başar Oktar ve Güzide Irmak Bayır buz pistine çıktı.

Başar Oktar, 49 sporcunun mücadele ettiği erkekler kısa programda 25. sırada yer alırken, 45 sporcunun yarıştığı kadınlar kategorisinde ise Güzide Irmak Bayır 30. oldu.

Her iki Türk sporcunun da ilk 30 arasına girmesiyle, Türkiye, gelecek sezon yapılacak Grand Prix'lerde dörder kız ve erkek sporcuyla mücadele etme hakkı kazandı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında puanlama yapan hakemlerin kurayla belirlendiğini belirterek, "Maalesef biz puanlama hakemleri arasına seçilemedik. Bunda uluslararası hakem sayımızın az olması da var." dedi.

Hem Başar Oktar'ın hem de Güzide Irmak Bayır'ın çok iyi sporcular olduğunu vurgulayan Gürbüz, "Sporcularımız antrenmanlarda çok iyi performans sergiliyor. Bunu yarışmalara yansıtsalar çok daha iyi dereceler elde edeceklerine inanıyorum. Bazen aşırı motivasyon olumsuz etki yaratabiliyor. Bu stresi yenebilmek adına daha çok uluslararası müsabaka yapmamız lazım. Federasyon olarak bu anlamda da sporculara desteğimiz sürecek." diye konuştu.