ANTALYA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonunun (TSF) düzenlediği 2018 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, Antalya’da başladı.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’nde bulunan Maritim Pine Beach Otel'de gerçekleştirilen şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 2018 yılının federasyon açısından yoğun bir yıl olduğunu söyledi.

Satrancın il ve ilçeler başta olmak üzere bütün Türkiye çapında artarak devam ettiğini belirten Tulay, "Önce Antalya'da küçükler ve yıldızlar şampiyonasını gerçekleştirdik. 81 ilden katılımın olduğu bir organizasyondu. 2 bin 800'ün üzerinde sporcumuz mücadele etti. Hemen arkasından Türkiye Kupası, şimdi de Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası." diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'nin adını gururla duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Tulay, bu yıl Dünya Gençler Satranç Şampiyonası ve 16 yaş çocuk olimpiyatlarını gerçekleştireceklerini ifade etti.

47 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) toplam 103 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, birinci tur müsabakaları Tulay'ın ilk hamlesi ile başladı.

En genç sporcu 10 yaşındaki Elif Bilge Kaş, en yaşlı sporcu ise 54 yaşındaki Elfiye Yüce'nin olduğu şampiyonada, dereceye giren sporculara toplamda 21 bin 100 lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek.

Ayrıca şampiyonada derece elde eden sporcular Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak.

Şampiyona 10 Mart'ta sona erecek.