SGM’nin “Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında uluslararası organizasyonlarda elde ettiği madalyalar karşılığında ödül alan Aslı Çakır Alptekin, bunları iade etmek zorunda kalacak.
AMK Spor'da yer alan habere göre; Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) doping yaptığı gerekçesiyle Alptekin’e verdiği 8 yıl hak mahrumiyeti cezasının ardından sporcuya verilen ödüller, kararın Atletizm Federasyonu'na ulaşmasının ardından istenecek.

2 BİN 575 CUMHURİYET ALTINI ALMIŞTI

Aslı Çakır Alptekin, 2011 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, 2012 Londra Olimpiyatları ve 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda ise bronz madalya kazanmıştı. Milli atlete, bu başarıları nedeniyle SGM tarafından 2 bin 575 Cumhuriyet altını karşılığı para ödülü verilmişti.

Prosedüre göre, sporcunun doping yaptığının kesinleşmesinin ardından, yasal olarak ödüllerin sporcudan alınması için dava açılacak. Prosedürün işlemesi için CAS’ın, Aslı ile ilgili kesinleşen doping kararını Türkiye Atletizm Federasyonu'na iletmesi gerekiyor. Federasyonun kararı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirmesinin ardından SGM, en geç bir ay içinde mahkemeye başvurarak, ödül karşılığı paranın iadesi için dava açabilecek.