ANKARA (AA) - Avrupa Üniversite Oyunları, Portekiz'in Coimbra kentinde düzenleniyor.

Oyunlar badminton, basketbol, futbol, futsal, hentbol, judo, ragbi, 3x3 basketbol, kürek, masa tenisi, kano, tenis ve voleybol olmak üzere 13 branşta yapılıyor.

Türkiye, 15 Temmuz'da başlayan oyunlarda şu ana kadar 2'si altın, 3'ü gümüş ve 5'i bronz toplam 10 madalya kazanma başarısı gösterdi.

Nişantaşı Üniversitesi 2 altın, 1 gümüş madalya elde etti. Milli masa tenisçiler İbrahim Gündüz ve Abdullah Talha Yiğenler, tek erkekler finalinde karşılaştı. Final müsabakasını 3-1 kazanan İbrahim Gündüz Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, Abdullah Talha Yiğenler gümüş madalyada kaldı.

Masa tenisi takım karşılaşmalarında ise milli sporcular İbrahim Gündüz, Ziver Gündüz ve Talha Yiğenler'den oluşan Nişantaşı Üniversitesi, finalde Polonya'nın Rzeszow Teknoloji Üniversitesini 3-1 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Marmara Üniversitesi adına mücadele eden sporcular ise 1 gümüş ve 3 bronz madalya aldı.

Milli kürekçiler Mert Kaan Kartal ve Fatih Ünsal, hafif kilo erkekler iki çiftede (LM2x) gümüş madalya elde etti. Fatih Ünsal, ayrıca hafif kilo tek çiftede (LM1x) üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Masa tenisi çift erkelerde Ali Afşin Gül-Turgut Polat ve Selim Güler-Gençay Menge ikilileri, Avrupa üçüncüsü oldu.

İstanbul Arel Üniversitesinin Anıl Atamış, Atakan Bayram, Kutay Akpulat ve Bahadır Şimşek'ten oluşan 3x3 Erkek Basketbol Takımı, bronz madalya kazandı.

Uludağ Üniversitesi ise badmintonda birer gümüş ve bronz madalya elde etti. Yusuf Ramazan Bay tek erkeklerde gümüş madalyayı boynuna takarken, Uludağ Üniversitesi takım müsabakalarında üçüncü sırada yer aldı.

Avrupa Üniversite Oyunları, 28 Temmuz'da sona erecek.