Adana Barosu tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen '5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları' için Türkiye'nin birçok bölgesinden Adana'ya gelen avukatlar, spor dolu bir hafta geçirdi. Barolara bağlı avukatlar ve avukat stajyerleri, hukuk fakültesi öğrencileri basketbol ve futbol branşlarında hünerlerini sergileme imkanı buldu.

16 Baro takımının mücadele verdiği oyunların son gününde futbol branşındaki finalde;  Bursa Barosu - Gaziantep Barosu Zeugma Kayhan Kaynak Kardeşler Stadı'nda karşı karşıya geldi.  Tüm maçlarını kazanan iki ekibin zorlu ve heyecanlı geçen mücadelesi sonunda rakibini 2-1 yenen Bursa Barosu şampiyon oldu.

Üçüncülük maçında Adana Barosu ÇFT,  normal süresi 0-0 sona eren maçta Adana Barosu'nu penaltılarla 4-2  yenmesini bildi.



Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, futbolda şampiyon olan Bursa Barosu takımına kupasını verdi. İkinci olan Gazinatep Barosu Zeugma'ya, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Veli Küçük, Üçüncü olan Adana Barosu ÇFT takınına Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, karşılaşmaları yöneten hakemlere de Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş tarafından kupaları takdim edildi.



Av. Çıtırık, oyunlara katılan tüm barolara ve meslektaşlarına, turnuva boyunca kendilerine her türlü desteği veren ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdülkadir Ataşbak ve çalışanlarına teşekkürlerini ifade etti. Av. Çıtırık, ''Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden bu turnuva için kentimize gelen meslektaşlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Umarım, seneye de buluşuruz " dedi. 



Menderes Spor Salon'unda yapılan basketbol final maçında Ankara Barosu evsahibi Adana Barosu'nu 92-75 yenerek şampiyonluğu elde etmişti.