Türkiye Barolar Birliği tarafından, Erzurum Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen "9'uncu Avukatlar Spor Oyunları" Palandöken Dağı'nda verilen kokteylle başladı. Son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle katılımın az olması eleştirilirken, 350'ye yakın avukatın katıldığı turnuvada özellikle futbol maçları kıran kırana geçiyor.

Palandöken Dağındaki Dedeman Oteli önünde düzenlenen "Avukatlar Spor Oyunları'nın kokteyl ve kura çekimine Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler, çeşitli illerden gelen baro başkanları ve 350'ye yakın avukat katıldı. Oyunların açılış konuşmasını yapan TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, dayanışma ve dostluğu pekiştirme amacını taşıyan spor oyunlarına katılanlara başarılar diledi.

TERÖR VURGUSU

Oyunlardaki asıl amacın barolar arası dayanışma ve avukatlar arasındaki dostluğun pekiştirilmesi olduğunu vurgulayan Besler, son günler yaşanan terör olaylarına da değindi. Berra Besler, şöyle konuştu:

"Her akşam bir evde yangın var. Annneler, babalar, aileler kan ağlıyor. Hepimizin içi kan ağlıyor. Bunlar çok üzücü olaylar. Ama ben inanıyorum ki aklı selim, barış duygusu, kardeşlik hissi ve hep birlikte yaşama azmimiz, hukuk güvenliğinin yeniden tesisi için yapacağımız mücadeleler bütün bunların ardından gelecek ve bu dar boğazdan, üzücü olaydan kısa sürede kurtulup yine eski hayatımıza döneceğiz. Bir hafta boyunca deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte kalıp spor yapacak olan meslektaşlarımın, yeni adli yıla iyi bir performansla başlayacaklarını inanıyorum. Erzurum halkını maçları izlemeye bekliyoruz. Seyircisiz maç olmaz, güzel bir şey de değil. Üstelik avukatlar halkın hak arama özgürlüğünü yaşama geçiren mesleğin mensupları ve halkın sesidir. Halktan ayrı düşünülemez halk olmazsa biz olmayız."

Gecede ev sahibi olarak konuşma yapan Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan da, böylesine güzel bir organizasyonun Erzurum'a verilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Erzurum'da terör sorunu olmamasına rağmen bundan nasibini aldığını söyleyen Göğebakan, "Gün geçmiyor ki bir ocağı ateş düşmesin. Erzurum da bundan payını alıyor. Huzurunuzda PKK terör örgütünü ve onun yanında terörün her türlüsünü lanetliyorum. Güzel ülkemin en kısa sürede bu beladan kurtulmasını diliyorum. Bin yıllık kardeşliğimizin de sonsuza kadar sürmesini diliyorum" diye konuştu.

MAÇLAR KIRAN KIRANA

Turnuvanın futbol maçları Büyükşehir Belediyesi'nin Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yapılıyor. Kıran kırana geçen müsabakalarda hakemler sık sık futbolculara kart göstermek zorunda kalıyor. Sert tartışmaların ve sakatlanmaların yaşandığı maçlar iddialı geçerken final maçı 29 Ağustos günü oynanacak.

(Kaynak: DHA)