Four Season Otel'de basın mensuplarının karşısına çıkan Aydınlar, yaşanan 3 Temmuz süreci ve sonrasında bazı kişilerin iyi niyetli olmamasından yakındı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden kendi isteğiyle istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, "Görevden kendi isteğimle ayrıldım. Görevi bırakırken hiçkimseyle de temas içinde olmadım. Sadece eşimle konuştum. Sabah evden çıkarken bugün istifa edeceğim dedim. Ofise geldim, Göksel Gümüşdağ yanıma geldi ve istifa edeceğini bana söyledi. Ben de öğleden sonra istifa edeceğim dedim. Sonra Lutfi Arıboğan ile de görüştüm ve kendisinin bu görevde kalmasının da doğru olmayacağını söyledi. Öğleden sonra Lutfi Arıboğan ile birlikte ben ve Göksel Gümüşdağ da istifa ettik." diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, halen Yargıtay'ın kararını bekliyor' demesi üzerine tecrübeli yönetici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sportif açıdan süreç bitmiştir. Bizi ilgilendiren sportif süreçtir. CAS'ın kararı kesin karardır. Bu karar için konuşulacak birşey kalmamıştır. Yargıtay'daki olay kişisel ceza ile ilgilidir. Yargıtaydan aklanmaları sportif süreci değiştirmeyecektir. Yargıtay süreci kişileri ilgilendiriyor. Kulüpleri ilgilendiren süreç sona ermiştir. Bu konuşmalar herkese zarar veriyor."

Mehmet Ali Aydınlar, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin zarar görmemesi için gösterdiği bu kadar çabaya rağmen kendi camiasından bazı kişilerin Fenerbahçe düşmanı olarak ilan edilmesine üzüldüğünü de söyledi. Aydınlar, bunun nedenini sorduğu Fenerbahçeli bir yöneticinin ise kendisine, "Fenerbahçe başkanlığı için en ciddi rakip sensin. Karşımızda olduğun için bunu yapıyorlar. Yarın ben aday olsam bana da aynısını yaparlar." dediğini ifade etti.

TRABZONSPOR'UN KUPA TALEBİ

3 Temmuz sonrasında yaşanan süreç ve CAS'ın kararının ardından Trabzonspor'un kupa talebinde bulunması hakkında Aydınlar, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Disiplin Kurulu o günlerde şu maçlarda şike yapıldı diye karar vermiş olsaydı. Ödüllerin ve kupanın geri alınmasını düşünüyorduk. Ama bu olmadı. Biz o seneyi yok saymak istiyorduk. Çünkü Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ve Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı almasında sıkınıtlar vardı. Amacımız o seneyi yok saymaktı. Şike yapıldığı iddia edilen maçlarda alınan naklen yayın gelirini ve diğer kazanımları alarak mağdur olduğu belirtilen diğer kulübe vermek planlanıyordu. Buna kupa da dahil. Bugün için Trabzonspor'a kupanın verilmesi konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Bunu bugünkü TFF Yönetim Kurulu kararlaştıracaktır. Bu konuda UEFA'dan talimat gelecek mi bilmiyorum."

Öte yandan Fenerbahçe Kulubü'nün "Bu dava polis fezlekesine dayanıyor, siyasi bir dava' açıklamalarının hatırlatılması üzerine Aydınlar, "Bu dava için birçok şey deniyor. siyasi deniyor, hizmet deniyor. Varsayalımki öyle olsun. Sportif açıdan sonuç bellidir. Sebebi ne olursa olsun bilmiyorum. Bahsedilen şey operasyonsa ve o şahıslar için operasyon yapıldığı ortaya çıkarsa Aziz Yıldırım'a iade-i itibarın başsavuncusu ben olacağım." diye konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar, bazı kesimler tarafından 'TFF, UEFA karşısında dik duramadı' eleştilerine ise, "UEFA iç işlerine karışmaz ancak bütün değişiklikleri yaparkan UEFA'ya gönderiyorsunuz. TFF dik duramadı diye eleştiriliyor. İsviçre Futbol Federasyonu dik durdu ne oldu. Sion Kulubü'nün bütün maçlarına eksi üç puan verildi. Lider olan Sion eksi üç puanla son sıraya düştü. O zaman Basel Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynuyordu onlara da yaşanan süreçten dolayı uyarı gitti. Şimdi bizde de süreç bitti. UEFA kararını verdi, CAS onadı deniyor. Doğrudur, ama UEFA bunu nasıl değerlendirecek. Kendisinin 2 yıl ve 1 yıl men ettiği iki kulübe TFF bir ceza vermezse tepkisi ne olur. İnşallah TFF'de İsviçre Futbol Federasyonu'na yapılanla karşı karşıya kalmaz ve böyle bir yazıya muhatap olmaz." diye cevap verdi.

Londra'da UEFA Kongresi'nde alınan 'şikede zaman aşımı kalktı' kararı içinse Aydınlar, "Ben bu kararı okuyunca eyvah dedim. Şike konusunda ülke federasyonları gerekli yaptırımları uygulamazsa UEFA direk uygulayabiliyor. Dua ediyorum inşallah bu iş bitmiştir arkası gelmez."