Fenerbahçe’de dün çok ilginç bir gelişme yaşandı... Sarı lacivertli kulübün haysiyet divanı, kulübün üyeleri olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın kulüp üyeliğinden atılmaları için yapılan başvuruyu görüştü. Haysiyet Divanı, yaptığı toplantı sonrasında bir karara varamadı ve konuyu pazar günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul sonrasına bıraktı.

Aydınlar, Berk ve Ardıç’ın kulüpten ihraç edilmeleri için Haysiyet Divanı’na başvuran kişinin, TFF Yönetim Kurulu’nun 27 Ağustos’ta yaptığı toplantı sonrası Aydınlar’a, elindeki Fenerbahçe Kulübü Genel Kurul Üyesi kartını göstererek, “Sen Fenerli değilsin”, “Fenerbahçe’yi bitirmeye çalışıyorlar, uyma bunlara” diye bağıran Galip Çaylı olduğu öğrenildi.

F.Bahçe’de yasaklı kongre
Fenerbahçe Kulübü’nün pazar günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, tıpkı ismi gibi ‘olağanüstü’ olacak. Yönetim kurulunun, şike soruşturması sürecinde izlenen yolu kongre üyelerine anlatmak ve görüşlerine başvurmak amacıyla düzenlediği kongrede, bugüne dek görülmemiş ‘yasaklar’ uygulanacak. Bu yasaklar şöyle:

Televizyon kanallarının toplantıdan canlı yayın yapmasına izin verilmeyecek.
Toplantının yapılacağı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde sıkı güvenlik tedbirleri alınacak.
Kongreyi izlemek isteyen gazetecilere akreditasyon uygulaması yapılacak.

Canlı yayına izin verilmemesinin ve olağanüstü güvenlik tedbirleri alınacak olmasının sebebi; olağanüstü genel kurulun gergin geçeceği endişesi. Akreditasyon uygulamasının nedeni ise çok ilginç... Böylelikle, şike soruşturması sürecindeki yayınları beğenilmeyen medya kuruluşları ile gazetecilerin kongre salonuna girmeleri engellenecek.

Saran’dan birlik çağrısı
Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Sadettin Saran, sarı lacivertli kulübün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, “Fenerbahçe Kulübü her zaman olduğu gibi bugün de içerisinde bulunduğu zor günleri atlatacaktır” dedi. Saran yaşananları ‘doğum sancısı’ olarak değerlendirirken, “Bugün tüm Fenerbahçe camiasının yapması gereken takımlarına destek çıkmak ve kulüplerine olan bağlılıklarını göstermektir” diye konuştu. (hürriyet)