Fenerbahçe Kulübü'nde 3 Kasım'da yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adayı olduğunu açıklayan Mehmet Ali Aydınlar'ın ilk hamlesinin, sarı-lacivertli takımın üç yıl Avrupa kupalarından uzak kalarak uğradığı maddi zararın tazmini için sorumlular hakkında 135 milyon euroluk (yaklaşık 365 milyon lira) dava açmak olacağı öğrenildi.

Milliyet'in haberine göre; Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onamasından sonra gözlerin üzerine çevrildiği Aydınlar'ın, "Fenerbahçe'yi büyük maddi kayba uğratanlar bedelini ödemek zorundadır" diye konuştuğu belirtildi. Aydınlar'ın bu tazminatı, Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra o dönem yönetimde bulunan Ali Yıldırım, Ali Koç, Nihat Özdemir, Cihan Kamer ve Nihat Özbağı'nın da aralarında bulunduğu isimlerden tahsil edilmesini isteceği kaydedildi.

Şike sürecinde TFF Başkanı olan Aydınlar'ın, Fenerbahçe tarafından TFF ve UEFA aleyhine CAS'ta açtığı 45 milyon euroluk davayı esas alarak toplam 135 milyon euroluk tazminat isteceği ifade edilirken, davanın 1 milyon 800 bin euroluk harcını da cebinden ödeyeceğine dikkat çekildi.

Bilindiği gibi Fenerbahçe Yönetimi, futbol takımının 2011-2012 sezonunda Avrupa'dan men edilmesinden sonra TFF ve UEFA'yı sorumlu tutarak kulübün uğradığı maddi kayba istinaden CAS'ta 45 milyon euroluk dava açmıştı. Ancak sarı-lacivertliler 25 Nisan 2012 tarihinde davayı geri çekmişti. O dönem cezaevinde bulunan Aziz Yıldırım ise kararın kendinden habersiz verildiğini söylemişti.

Aydınlar'ın, 135 milyon euroluk tazminatı, Fenerbahçe'yi zarara uğrattıkları gerekçesiyle dönemin idarecilerinden tahsil edilmesini isteyeceği vurgulandı.

Ödeme planı isteyecek

Mehmet Ali Aydınlar'ın davayı açmadan önce kulüp yönetiminden 135 milyon euroluk tazminatın ödeme planını isteyeceği, aksi bir tavırla karşılaşması durumunda ise hukuk mücadelesi başlatacağı öğrenildi. Aydınlar daha önce katıldığı bir TV programında, "Fenerbahçe suçsuz bulunursa 45 milyon euroluk tazminatı cebimden ödeyeceğim. Ama Fenerbahçe suçlu bulunursa kulübün uğradığı maddi ve manevi kayıpların hepsinin bu süreçte bana dönük suçlamalar ve eleştiri yapanlar tarafından karşılanması için harekete geçeceğim" demişti.