Fenerbahçe'deki sportif direktör ve teknik direktörlük görevlerinden istifa eden Aykut Kocaman, "Son yaşanan toplantının ardından; benim için bir nöbet değişimi, kulübümüz için bir kan değişimi zamanının geldiğini hissettim. Kararımı kesinleştiren yegane unsur budur. Bunun dışındaki spekülasyonlara itibar edilmemesini rica ederim" dedi.
 
İstifa kararının ardından sessizliğini bozan Kocaman, yaptığı açıklamada, ayrılık süreciyle ilgili bazı konulara değindi. Bu konuda fazla yorum yapıp, polemik yaratmak istemediğini kaydeden Kocaman, kamuoyunun merak ettiği konulara açıklama getirmek istediğini vurguladı.
 
Fenerbahçe'de görev yaptığı dönemde Türk futbolunun ve sarı-lacivertli kulübün maruz kaldığı sürecin normal sonucu olarak, bir futbol takımının hocasının ya da sportif direktörünün çok daha dışında bir takım görev ve sorumlulukları üstlendiğini belirten Kocaman, şunları kaydetti:
 
"Herkes biliyor ki; bu mücadeleyi bir saniye bile düşünmeden büyük bir istekle ve gururla yaptım. Ama bir yandan da, sportif rekabetin getirdiği tatlı yorgunluğun, gerginliğin çok daha ötesinde olan bu durum, zaman geçtikçe beni daha da çok yıprattı, ruhumu yordu. Beni asıl yaralayan ise bu zorlu süreci bir şekilde geride bıraktıktan sonra, bu sezona başlarken kendi içimizde yaşadığımız sorunlar ve bu sorunların aile içindeki yansımaları oldu. Lafı daha fazla uzatmadan gelinen bu noktada; ayrılık kararımın bu doğrultuda şekillendiğini ve bu kararı en doğru zamanda aldığıma inandığımı söylemek istiyorum. Son yaşanan toplantının ardından; benim için bir nöbet değişimi, kulübümüz için bir kan değişimi zamanının geldiğini hissettim. Kararımı kesinleştiren yegane unsur budur. Bunun dışındaki spekülasyonlara itibar edilmemesini rica ederim. Bu noktada yeni teknik heyette görev yapacak meslektaşlarıma sonsuz başarılar diliyorum. Kendilerine değerli bir futbol mirası bıraktığıma, yürekten inanıyorum."
 
Başkan Yıldırım ve yöneticilere teşekkür etti
 
Fenerbahçe'de dört yıldır büyük bir heyecan, azim, mutluluk ve sayısız güzel duyguyla görev yaptığını belirten Kocaman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri dahil birlikte çalıştığı herkese teşekkür etti.
 
Kocaman şunları kaydetti:
 
"Görev yaptığım süre zarfında benimle birlikte çalışan tüm futbolcu kardeşlerime, teknik heyetteki arkadaşlarıma, çok değerli kulüp çalışanlarına tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum. Görev sürem boyunca yapmaya çalıştıklarımı, ideallerimi, hedeflerimi, prensiplerimi anlayan, anlamaya çalışan, destek veren, katkıda bulunan herkese ve bu çerçevede büyük Fenerbahçe taraftarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde, ilk günden itibaren sadece ve sadece Fenerbahçe'nin başarısı için çalıştığımız, tarihimizin en zor günlerinde tüm zorlukları birlikte göğüslediğimiz, iyi günde, kötü günde yanyana yürüdüğümüz başta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Sayın Başkanı Aziz Yıldırım'a ve halen görevde olan olmayan değerli yönetici arkadaşlarımıza tüm samimiyetim ve içtenliğimle teşekkür etmek istiyorum.
 
Fenerbahçe ailesi olarak hep birlikte kazandığımız başarılar, kupalar bir tarafa; bizlere yaşatılan, yaşattırılan büyük zulüm sırasında ortaya koyduğumuz dayanışma, birlikte hareket etme gücü ve başarısı gerçekten çok önemliydi. Bu mücadelenin devam etmesinde bir damla katkım olduysa bunu da kendim ve ailem için büyük bir şeref sayarım."
 
 "Son zerresine kadar hakederek kazandığımız kupalar..."
 
Her zaman çok sevdiği, neredeyse çocukluğundan bu yana mesleği olan futbol açısından bakıldığında önemli başarılara imza attığını vurgulayan Kocaman, kazandıkları kupaları son zerresine kadar hak ettiklerini vurguladı.
 
Saha başarıları kadar kulübün prensiplerine, geleneklerine saygılı ve özellikle takım ruhu, özveri, çalışma, disiplin, meslek ahlakı gibi özellikleri benimsemiş bir Fenerbahçe yaratma konusunda da bir hayli yol katettiklerini anlatan Aykut Kocaman şöyle konuştu:
 
"Benim her zaman en çok sevdiğim ve neredeyse çocukluğumdan bu yana mesleğim olan futbol açısından bakıldığında önemli başarılara imza attığımızı biliyorum. Son zerresine kadar hakkederek kazandığımız kupalar ve özellikle son sezonda tüm camiamıza çok büyük bir heyecan yaşatan Avrupa yolculuğumuz tek kelimeyle unutulmazdı. Avrupa'da çıtayı yükselttik, vites büyüttük. Kuşkusuz Fenerbahçe bundan sonra Avrupa sahnesine çok daha özgüvenli ve güçlü olarak çıkacaktır. Ancak en az bu saha başarıları kadar önem verdiğim bir konu olarak; kulübün prensiplerine, geleneklerine saygılı ve özellikle takım ruhu, özveri, çalışma disiplin, meslek ahlakı gibi özellikleri benimsemiş bir Fenerbahçe yaratma yolunda da bir hayli yol kattettiğimizin fakındayım. Bu da; arkama dönüp baktığımda beni en çok mutlu edecek kazanımlarım olacaktır. Umarım benden sonra Fenerbahçe'yi yönetecek teknik kadrolar da futbolun vazgeçilmezleri olarak kabul edilen unsurları daha da ileri taşırlar. "