ntvmsnbc - Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Faik Işık, Taraf'a açıklamalarda bulundu. 

Işık, "Aziz Bey, ‘Ben, Türkiye’de futbolun on üç yılını anlatayım’ dedi. ‘Sponsor olan, para veren firmaların kulüplerinden beklentilerini, spor yazarlarının futbolcularla ilişkilerini, hangisini fiyatını parlatmak için övdüklerini, hangisini yerin dibine geçirdiklerini, kulüp yönetiminin ilişkilerini, kulüplerin etrafında dönen insanları... Hepsini anlatayım’ diyor Aziz Bey” diye konuştu. 

"Aziz Yıldırım’ın yakın çevresinde Sedat Peker’in adamları bulunuyor mu?" sorusunu yanıtlayan Işık, "Aziz Yıldırım’ın yakın çevresinde değil. Fenerbahçe kongre üyeleri arasında Olgun Peker’in iki adamı bulunuyor. Ama aynı kongre üyeleri arasında 20 tane hâkim ve savcı da var" dedi.

Beşiktaş'ın kupayı iade etmesinin mahkemeyi seyrini nasıl etkileyeceğiyle ilgili değerlendirme yapan Işık şunları söyledi: "Savcılığın ve polisin soruşturma tarzı herkesi derinden etkiliyor. Sanıklar daha “yargılanmadan” mahkûm oluyor. Spor kulüplerinin yönetimleri bile korkularından, “aman ne istiyorsunuz verelim. Aman bize bulaşmasın” halindeler. Şimdi ben yürekli Çarşı taraftarını merak ediyorum. Herkese meydan okuyan, herkese posta koyan, herkese karşı olan Çarşı’nın soruşturmaya karşı olamamasını hayretle karşılıyorum."