Antalya Arena Stadı’nda maç sonrasına Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Antalya Adliyesi hakim ve savcıları arasında çıkan büyük tartışma damgasını vurdu.

Olayların, tribünlerden gelen küfürlere Aziz Yıldırım’ın karşılık vermesiyle başladığı belirtildi. Yıldırım kendisine küfür eden seyircilere şiddetli tepki gösterirken, kullandığı ifadelerden rahatsız olan savcıların müdahale ettiği öğrenildi.

Antalya Spor Savcısı Mustafa Şeran’ın, tartışma sırasında Aziz Yıldırım’a bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını belirterek, sakin olmasını söylediği, buna karşılık Fenerbahçe Başkanı’nın bu kez ona ve diğer hakim ve savcılara dönerek bağırmaya başladığı ileri sürüldü.

Tarafların araya girenlerce birbirlerinden uzaklaştırılmasından sonra Mustafa Şeran, protokol tribününde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanına giderek yaşananları anlattı, yargı mensupları olarak hakarete uğradıklarını belirtti.

Bakan Kılıç’ın, Savcı Şeran’a, “Savcım, siz hukuk adamısınız. Kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapın” demesi dikkat çekti.

“Peki efendim” diyerek Kılıç’ın yanından ayrılan Şeran’ın, bugün soruşturma başlatacağı, konuyla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin de bir açıklama yapacağı öğrenildi.





Savcı Şeran karşılaşma sonrası, '17. kez Türkiye Kupası'nı kazanan GALATASARAY futbol takımını kutluyorum' ifadesinin yer aldığı bir tweeti retweet etti. (Fotoğraflar: Doğan ÇİL - Vatan)


Hayri DİZERKONCA / Hürriyet