Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike soruşturmasındaki 'kumpas' iddialarına ilişkin ifade verdi.

Yıldırım, Aralık ayında futbolda şike soruşturmasında kendisine ve kulübe yönelik 'kumpas' yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlatmış; Yıldırım, soruşturma kapsamında ifadeye davet edilmişti.

Aziz Yıldırım bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Kumpas iddialarını araştıran terör savcılığına 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi.

Aziz Yıldırım'a dilekçesindeki iddialara ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi. Yıldırım'ın 'illegal bir yapının Fenerbahçe'yi ele geçirmek için kumpas kurduğunu' söylediği ifade edildi. Aziz Yıldırım, şike soruşturması ve davasında görev alan polis, savcı ve hakimlerden şikayetçi oldu.

Fenerbahçe Başkanı, kamu görevlileri hakkında 'kumpas' kurdukları gerekçesiyle dava açılmasını talep etti.

Aziz Yıldırım, savcılığa sunduğu dilekçesinde "Türkiye'de illegal bir yapının kritik kurumları ele geçirmek için 'kumpas' şeklinde yöntemlere başvurduğunu" belirterek, "Söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefi de taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleri olmuştur. İllegal yapı, 17 ve 25 Aralık kalkışması öncesinde, 7 Şubat'ta MİT'e, 3 Temmuz da ise Fenerbahçe Spor Kulübü'ne karşı benzer 'kumpas' eylemleri içinde bulunmuştur" demişti.

Kaynak:Selahattin Günday/Al Jazeera