Aziz Yıldırım'ın avukatları, bunun, mahkumiyetinde büyük ölçüde tapelere dayanılan Yıldırım’ın lehine olduğunu belirtiyor.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen mahkumiyet kararında büyük oranda tapelere dayanılmış olması sarı lacivertlilerin umudu oldu…

Aziz Yıldırım’ın yargılamanın yenilenmesine ilişkin en dikkat çeken talebi 6526 Sayılı yasadan kaynaklanıyordu. Yasa, örgüt suçlamasında iletişim tespitine başvurmayı kaldırmıştı. Yani Yıldırım’ın mahkumiyet sebebi olan tapelerle örgüt suçlaması artık yasalarda yok.

Yıldırım’ın avukatlarının temelde 3 konuda  itirazı vardı…

- Aziz Yıldırım’ı yargılayan mahkeme hukuka aykırı.

- Mahkumiyete gerekçe gösterilen deliller hukuka aykırı.

- Örgüt suçlamasında telefon dinlemelerine dayanıyor.

‘YASA CİDDİ BİR İMKAN TANIYOR’

YILDIRIM’ın avukatlarına göre, 5271 sayılı kanun ciddi bir olanak tanıyor. O da 311. maddede yer alan yargılamanın yenilenmesi düzenlemesi... Yeni bir olay veya yeni delil ortaya çıkarsa yargılama yenilenebilir.

6 Mart’ta çıkan 6526 sayılı yasanın, 311. maddedeki yargılamanın yenilenmesi şartının kendisi olduğu ileri sürülüyor.

Şimdi 100 klasöre yakın dosya daha önce davayı incelememiş heyet tarafından incelenecek ve yargılamanın yenilenmesi unsurlarının oluşup oluşmadığına bakılacak.

Bu durumda dosya incelenmeden Yıldırım’a cezaevi yolu açılması olasılıklar arasında. Ancak mahkeme yeniden yargılanma talebini dikkate alıp inceleme yaparsa kısa sürede cezaevine giriş beklenmiyor.

İNFAZIN DURDURULMASI TALEBİ

FENERBAHÇE’nin avukatlarına göre, 5271 Sayılı yasanın 312 nci maddesi, bu duruma da bir çözüm getiriyor: “infazın durdurulması...”

Yani yeni kurulan mahkeme binlerce sayfalık dosyayı inceleyecek ve daha sonra bir karar verecek ama bu sürede telafisi mümkün olmayan bir zararın olmaması için infaz durdurulacak. Yani mahkeme bu kararı alırsa sonuçta Yıldırım’ın talebini yerinde bulmasa bile sarı lacivertlilerin başkanı ancak aylar sonra cezaevine girecek.

Bu arada Anayasa Mahkemesi’nin vereceği olumlu bir karar da Fenerbahçe’yi mutlu sona kavuşturabilir.

Şampiyonluk tüm F.Bahçe ailesine armağan

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp dergisindeki yazısında sarı lacivert renklere gönül veren ve takımı bir sezon boyunca yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek şampiyonluğu tüm Fenerbahçelilere armağan ettiğini söyledi. Yıldırım, “Tıpkı daha önceki şampiyonluklarımız gibi alın teri ile kazandığımız şampiyonluğumuz, Büyük Fenerbahçe Ailesi’ne hayırlı uğurlu olsun” dedi.