İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği 'sahte çürük raporu' operasyonunda 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Çok sayıda isim gözaltına alınırken Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Operasyon kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde çetenin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan para sızdırmaya çalıştığı iddia edilmişti. Çetenin, askeri savcılıktaki bir iddianameden adının çıkarılması karşılığında Aziz Yıldırım'dan 10 milyon TL haraç alınmasını planladığı öne sürüldü. Bu iddialar nedeniyle soruşturma savcısı Hikmet Usta'nın Yıldırımın da ifadesini alacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Yıldırım'a tebligat göndereceği ifade edilen savcının, şubat ayında Aziz Yıldırım'ın müşteki sıfatıyla ifadesini alacağı belirtildi.

Soruşturma kapsamında savcılık birçok dizi oyuncusunun da ifadesini almıştı. Son olarak basketbolcu İbrahim Kutluay'ın da ifade verdiği öğrenildi. Çetenin lideri olduğu öne sürülen Turgay T.'nin bazı telefon görüşmelerinde adı geçtiği belirtilen Kutluay'ın ifadesinde, bu kişiyi tanımadığını, hiçbir zaman da görüşmediğini söylediği kaydedildi.

(CİHAN)