Şike Davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi davanın görüldüğü son oturumda sanık ve avukatların davanın genişletilmesi taleplerini 11 Haziran’a kadar mahkemeye iletmelerini istemişti.

Mahkemenin ara kararı doğrultusunda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Şike iddianamesini hazırlayan Savcı Mehmet Berk’in duruşma Savcısı olarak salonda hazır bulunmasını talep etmişti. Yıldırım ayrıca TFF etik kurulu, Milli takımlar teknik direktörü Abdullah Avcı’nın tanık olarak dinlenilmesi ve mütalaada suçlandığı 9 maçın salonda izletilmesini talep etmişti.

Yıldırım’ın yanı sıra bir çok sanık yeni tanık dinletme, dosyadaki telefon tapelerine ilişkin ses analizlerinin yapılması taleplerinde bulunmuştu. Sanıkların duruşma salonunda dinlenilmelerini istedikleri tanık sayısı 200’ü aşmıştı.

Sanıkların ve avukatların taleplerini değerlendiren mahkeme verdiği 2 sayfalık ara kaar ile tüm talepleri reddetti.

Mahkeme ara kararında görüntü kayıtları ile desteklenen fiziki takiplere ilişkin tutanak tanıklarının dinlenilmelerinin yargılamayı uzatmaya yönelik olması, yargılama konusunun, hakimlik mesleğinin gerektirdiği ve hukuki bilgi ile çözülmesi olanaklı olduğundan, TFF Etik Kurulu üyelerinin dinlenilmeleri ve bilirkişi raporu talebinin yersiz ve davayı uzatmaya dönük olduğundan reddine karar verdi. Mahkeme Yıldırım’ında aralarında bulunduğu sanıkların 200’ü aşkın ismin tanık olarak dinletilmesi talebini ise yargılamanın başlangıcından itibaren duruşmada hazır edilen savunma tanıklarının dinlendiğini şu aşamadaki tanıkların dinletilme taleplerinin davayı uzatmaya yönelik olduğundan reddetti.



İHA