ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ülke gençliğinin gelecekleri olduğunu, onlara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bakan Bak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik yanının ön plana çıkarılmasının kendileri açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, "Bizim geleceğimiz olan gençlere her türlü desteğe hazırız. Bu noktada kapasitemiz var." dedi.

Bakanlık olarak Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile gençlere yönelik programlara destek olduklarını belirten Bak, "Bu çerçevede değişik projelere destek veriyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık bin 900 projeye, yaklaşık 172 milyon liralık destek verdik. Bu tabi daha da artacak. Çünkü onunla ilgili baktığınızda bağımlılıkla ilgili yaklaşık 204 projeye, 17,5 milyon liralık destek vermişiz." değerlendirmesini yaptı.

Doğu ve Güneydoğu'daki projelere de destek verdiklerini hatırlatan Bak, şöyle devam etti:

"Gençlikle ilgili sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Gençlerle buluşuyoruz. Onların sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor ve onların projelerine, aktivitelerine destek veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın güçlü olması toplumumuzun da mozaiğini ortaya koyuyor. Bunu milli ve manevi değerlerle örmek gerekiyor. Güçlü bir ülke hayaliyle örmek gerekiyor. Gençlerimize şunu tavsiye ederim. Gençlerimizin bir hayali ve hedefleri olması lazım. Bu hayale ve hedefe ulaşmak için belli bir plan çerçevesinde çalışmamız lazım. Bilişim alanındaki gelişmelerle olsun, biz gençlerimize hedefleri yönünde destek veriyoruz. Onların projelerine açığız. Özellikle gençlerimiz sanal alemde, bizim de o alanda olmamız gerekiyor."


- "Uyuşturucuyla mücadelede sokaklarda olmalıyız"


Gençlik ve Spor Bakanı Bak, gençlere verecekleri desteklerin artarak devam edeceğini anlatarak, "Uyuşturucuyla mücadelede sokaklarda olmalıyız." dedi.

"Basket sahalarıyla, amatör kulüplerle, sivil toplum kuruluşlarıyla aynı şekilde gençlerimizle de teknoloji alanında bir arada olmamız lazım" diyen Bakan Bak, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Dünyada yeni bir süreç var kodlama, gençlerimiz de bunun içinde. Gençlerimizin projelerine sivil toplum kuruluşları çerçevesinde destek veriyoruz. Bunu arttırarak devam ettireceğiz. Bu bizim geleceğimiz. Dediğim gibi sadece spor değil, gençlerimizin ülkenin gelişmesi için özellikle de girişimcilikleri çok önemli. Bir gencimizin okulu bitirdikten sonra hedefi sadece devlete memur olmak veya işe girmek değildir. Özel sektörde iyi yerlere gelebilmek için kendilerini geliştirmeleri gerekir. Bir kere lisan ve yeni teknolojileri öğrenmeleri avantaj. Çevresiyle ilişkilerinin iyi olması bir anlam taşır."


- "Erteleme, üşenme, vazgeçme"


Bakan Bak, gençlere, hedefledikleri ve planladıkları işleri zamanında ve anında yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Biri işi yaparken ertelemenin çok kötü bir şey olduğunu ifade eden Bak, "Erteleme, üşenme, vazgeçme. Bu 3 temel şeye baktığınızda 'yarın yaparım' dediğiniz zaman o işi unutursunuz gider. Bugünün işini yarına bırakma, üşenme ve erteleme, anında yap. O kadar rahat edersiniz ki. Bir işte planlı olmak ve planlı yapmak işi zamanında yapmak o kadar güzel ki." diyerek sözlerini tamamladı.

(Son)