Trabzonspor'da 6-7 Aralık'ta yapılan kongrenin ardından seçimi kazanan yeni başkan Muharrem Usta ve yönetimi değişim harekâtını başlattı.
Bordo Mavililer'de  çarşamba günü yapılan görüşme sonrasında teknik direktör Sadi Tekelioğlu ve sportif direktör Süleyman Hurma ile yola devam edileceği, ikiliyle yapılan görüşmede bu yönde bir karar çıktığı gündeme geldi.

Geçen 2 gün içinde yaşanan gelişmeler sonrasında sportif direktör Süleyman Hurma görevinden istifa etti. Verdiği karar sonrası ilk kez konuşan Hurma yaptığı açıklamada istifa ettiğini doğrularken şu açıklmayaı yaptı:

Hurma, "Bu hayatta her gün karşınıza yeni bir şey çıkar. Evet yönetimle görüştüm ve istifa ettim. Trabzonspor defterini kapattım. Ben ayrıldıktan sonra açıklama yapan insanlardan değilim. Trabzonspor’a bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Trabzonspor’da olduğum için çok mutluyum. Trabzon’da çok güzel günlerim geçti." şeklinde konuştu.

"Bana şart sunamazlar"

Süleyman Hurma, ayrılık nedeniyle ilgili "Ben bu konuda görüşmek istemiyorum. Bana kimse şart sunacak koşulda değil. Ben 19 yaşımdan beri kendi şartlarımı koyuyorum. Onun için bana bir şart sunacak konumda değiller. Kimsenin öyle bir teklifte bulunmasına hayatımda müsaade etmedim, bundan sonra da etmem. Ben kendi şartlarımı sunarım. Burada emeğini kiralayan benim başkası değil" sözlerini dile getirdi.



Şota'dan sonra şimdi de Hurma

Geçtiğimiz sezon sonunda Trabzonspor'un başına sportif direktör olarak gelen Süleyman Hurma, Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasının ardından Şota Arveladze'nin Bordo Mavili takımın başına getirilmesini sağlamıştı. Şota ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Trabzonspor, takımın kötü gidişatının faturasını Gürcü teknik adama kesti ve 11 Kasım 2015'te karşılıklı olarak sözleşmesi feshedildi.