Açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile Anayasa Mahkemesi'nin TFF Tahkim Kurulu kararlarının yargıya açılması konularına değindi.

Özgener, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın, Türkiye'de futbolun özerkliği açısından sorun yaşatabileceğini ve FIFA'nın da bu konuda tavizi bulunmadığını kaydetti. Özgener, Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yasalaşmasının, istenmeyen olayların ortadan kaldırılabilmesi yönünde önemli bir adım olacağını söyledi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TFF Tahkim Kurulu kanunuyla ilgili yapılan değişikliğin tehlikesine dikkati çekti. "Anayasa Mahkemesi kararı, Türk futboluna facia getirir." diyen Şener, "Hukuk kararları mutluluk getirir denir ama TFF Tahkim Kurulu kararları yargıya taşınırsa, sonunda iyi şeyler çıkmayacağı kesin. Nasıl düzeltilir bilmiyorum, hukukçu değilim. Ama bir şekilde çözmek lazım." şeklinde konuştu. Şener, Galatasaray'ın gelecek dönemde maçlarını oynamaya başlayacağı Türk Telekom Arena'nın yapımındaki kriterinin ne olduğunu da sordu. Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise toplantının sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. TFF'nin ve kulüplerin eksiksiz bir şekilde buluşacağı bir toplantının da en kısa zamanda organize edilmesini dileyen Yıldırım, tüm milletvekillerine, kulüp başkanı ve yöneticilere "Hoş geldiniz." diyerek konuşmasını tamamladı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, çok önemli konuları tartıştıklarına işaret etti. Demirören, "Şiddet Yasası uygulanırsa konunun çözüleceğine inanıyorum. Arabada çakı taşımak yasak, maça giderken balta götürmek serbest. Yasanın bir an evvel uygulanmaya başlaması gerekiyor." ifadelerini kullandı. "Hep birlikte Türk futbolunu bir yere getirmeye çalışıyorsak, kulüplerin en önemli sorunu vergi konusudur. Kulüplerin en büyük ihtiyacı gelir kaynağı bulmaktır. 800 milyon lira vergi ödeyen bir işadamıyım. Ama kulüplere gelince farklı. Biz sosyal hizmet yapıyoruz. Toplumu bir arada tutuyoruz, ama sinema salonu kadar değerimiz yok. Orada KDV yüzde 8, bizde yüzde 18." değerlendirmesinde bulunan Demirören, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuları görüştüklerini anlattı: "Sayın Başbakanımız sağ olsun bizlere iyi niyetle yardımcı oluyor. Ama artık Başbakanımıza gidecek yüzümüz yok." Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig kulüp başkanları ile yöneticileri de görüşlerini aktardı. TBMM Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu üyeleri de görüşlerini beyan etti. AHMET TEKİN ZAMAN