İSTANBUL (AA) - FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında Yunan ekibi Aris'i 83-61 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'da başantrenör Ufuk Sarıca, oyundan memnun olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Sarıca, "Galibiyetle beraber oyundan ve savunmadan memnunum. İlk periyot üç sayı isabeti verdi. Maçın genelinde etkileyici savunmaya devam ettik. Zaman zaman istediğimiz tempoya ulaştığımızı gördük." diye konuştu.

Eksikliğini hissettikleri oyuncuların takıma katılmasının avantaj olduğunu aktaran Sarıca, "Beraber oynayamadığımız için ritim sorunu yaşayabiliyoruz. Aris düzgün organizasyonla oynayan bir takım. Eğer ilk periyottaki gibi devam etseydik, sıkıntı yaşardık. Gruptaki durumumuz her geçen gün daha iyiye gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevini de sürdüren Sarıca, Fenerbahçe Doğuş'ta forma giyen 5 oyuncunun, THY Avrupa Ligi ile FIBA takviminin çakışması nedeniyle milli takıma gitmeyeceğini açıklamasının hatırlatılması üzerine, şu anda bir yorum yapmayacağını söyleyip konuyla ilgili yarın Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile görüşecekleri bilgisini verdi.

Siyah-beyazlı oyuncu Ryan Jamar Boatright ise, "Takım olarak çok iyi oynadık ve bunu maçın geneline yaymayı başardık. Maçın başında yaptığımız hataları kısa sürede toparladık. Kendimi artık tamamen sağlıklı hissediyorum. Bugün çok iyi bir ritim buldum." ifadelerini kullandı.


- Aris cephesi


Aris Başantrenörü Panagiotis Giannakis, iki ekip arasındaki güç farkının skora yansıdığı kadar olmadığını vurguladı.

Zor bir müsabaka oynayacaklarını bildiklerini dile getiren Giannakis, "Beşiktaş Sompa Japan çok iyi takım, çok iyi oyuncuları var. Maçın başında kontrol bizdeydi ama daha sonra rakibimiz çok kolay sayılar buldu. Biz 48 saat önce çok zor bir maç oynadık. İki takım arasındaki farkın bu olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Arisli oyuncu Spyros Mourtos ise, "Beşiktaş Sompo Japan'ı tebrik ediyorum. Rakibimiz ikinci yarıda daha iyi oynadı ve fark açıldı." değerlendirmesinde bulundu.