Avrupa'nın iki numaralı kupası bu akşam sahibini buluyor. Yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Portekiz temsilcisi Benfica ile Basel'i eleyen Chelsea, Amsterdam Arena'da oynanacak final maçında kozlarını paylaşacak. Benfica ile Chelsea arasında oynanacak Avrupa Ligi final karşılaşması bu akşam 21.45'ten itibaren NTV'den naklen ekranlara gelecek.
 
Amsterdam Arena'da oynanacak final karşılaşmasını Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Björn Kuipers yönetecek.

 Karşılaşmada Kuipers'in yardımcılıklarını Hollandalı Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra yapacak. Almanya Futbol Federasyonundan Felix Brych dördüncü hakem, Hollandalı Pol van Boekel ve Richard Liesveld de ilave yardımcı hakem olarak görevlendirildi.
 
Fenerbahçe'yi eleyerek finale yükselen Benfica'da Uruguaylı futbolcu Maxi Pereira cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Chelsea'de ise cezalı futbolcu bulunmuyor.
 
2 KEZ KARŞILAŞTILAR
 
UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya gelecek olan İngiliz temsilcisi Chelsea ile Portekiz takımı Benfica, Avrupa kupalarında bugüne dek 2 kez karşılaştı.
 
Benfica ve Chelsea, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Lizbon'daki ilk karşılaşmayı Salomon Kalou'nun golüyle 1-0 kazanan İngiliz ekibi, rövanşta da Londra'da Frank Lampard ve Fenerbahçe'de forma giyen Raul Meireles'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılarak yarı finale yükseldi. Bu karşılaşmada Portekiz ekibinin tek golünü Javi Garcia attı. Böylece Chelsea, Benfica ile Avrupa kupalarında oynadığı 2 maçı da kazandı.
 
BENFİCA, 32. KEZ İNGİLİZLERLE KARŞILAŞIYOR
 
Portekiz ekibi Benfica, Avrupa kupaları tarihinde daha önce 31 kez İngiliz takımlarına karşı mücadele etti. Bu 31 karşılaşmanın 10'unda sahadan galibiyetle ayrılan Benfica, 5 beraberlik alıp, 16 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Portekiz temsilcisinin 42 golüne, İngilizler 54 golle yanıt verdi.
 
CHELSEA, 8 KEZ KARŞILAŞTI
 
Chelsea ise Portekiz takımları ile bugüne dek 8 kez karşılaştı. İngiliz ekibi, bu karşılaşmalarda 5 kez kazandı, 1 kez berabere kaldı, 2 kez ise yenildi. Bu karşılaşmalarda Chelsea 12 gol, Portekiz temsilcileri ise 6 gol kaydetti. Müsabaka NTV'den ekranlara gelecek....