3 Temmuz şike operasyonu sürecinde Fenerbahçe’nin en ön plandaki isimlerinden biri kuşkusuz EMRE BELÖZOĞLU’ydu. O dönemde takımı toparlama, motive etme ve ayakta kalma konusunda yaptıklarıyla taraftarın gözünde iyice devleşen Emre, yaşananları Hürriyet’e anlattı:

"O günleri unutabilmem mümkün değil... O kadro Fenerbahçe tarihinin en önemli kadrosudur... Dikkat edin 2010-11 sezonu kadrosundan bahsetmiyorum. 2011-12 sezonundan bahsediyorum. O kadro çok dirayetli davrandı. Hatırlayın o günlerde her maçımızdan önce bir şeyler çıkartıyorlardı. Her maçımızdan önce bir sıkıntı oluyordu. Bunları asla tesadüfle açıklayamayız..."

"AYKUT KOCAMAN, VOLKAN DEMİREL VE BEN..."
"O dönem başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz cezaevine girdi. Tabii onların yaşadıkları kadar acılar yaşamadık. En büyük sıkıntıları onlar çekti. Ama biz üç kişi (Kendisi Volkan ve Aykut Kocaman) oturup saatlerce konuşuyorduk. Kendi aramızda çözümler üretmeye çalışıyorduk. Hatırlayın Karabük maçımızı, Bucaspor maçımızı. Sahada inanılmaz alınteri dökmüştük. Bu teri bizden çalmaya kalktılar. Bu maçlara şike dediler.


"BİZ MÜCADELE EDERKEN BAZI EFSANELER YOKTU!"
Hakkımızı yedirmemek için mücadele ettik. Oturup saatlerce konuşuyorduk. Bu alınterini asla başkalarına yem etmeyeceğimize dair birbirimize sözler söylüyorduk. Bize katılmayan efsane oyuncular da oldu ama Volkan ve ben o takımı bir arada tutmayı başardık. Topuk Yaylası'nı, yaşadığımız üzüntüleri unutamam... Fenerbahçe tarihine onurla geçtiğimizi düşünüyorum. O kadroyu tarih mutlaka yazacaktır."