İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk haftasında Norveç temsilcisi Sarpsborg ile yaptığı maçta, bundan önceki resmi karşılaşmaya göre ilk 11'de üç değişiklikle sahada yer aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan ancak sonraki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El Nasr'a transfer olan Alvaro Negredo'nun gidişi sonrası, forvetteki tercihini Cyle Larin'den yana kullandı.

Ligde Bursaspor ile oynanan maçta sonradan oyuna dahil olan ve Evkur Yeni Malatyaspor karşısında şans bulamayan Larin, iki resmi mücadele sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma ve Domagoj Vida, Sarpsborg maçında yedek soyunurken, bu isimlerin yerine Enzo Roco ile Gökhan Töre oynadı.


- Gökhan Töre, 857 gün sonra ilk 11'de


Siyah-beyazlı takımda ilk 11'de görev alan Gökhan Töre, 857 gün sonra bu şansı elde etti.

Beşiktaş'ta 2015-2016 sezonunda forma giyen ancak daha sonra kiralık olarak İngiltere'nin West Ham United ekibine transfer olan 26 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı formayla uzun süreli ilk 11 hasretini Sarpsborg karşısında sonlandırdı.

Sakatlığı nedeniyle siyah-beyazlı ekibe dönen ve uzun süreli tedaviler geçiren Gökhan Töre, geçen sezonun son maçının ardından formasına kavuştu. Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun son haftasındaki Demir Grup Sivasspor maçında sonradan oyuna giren ve sadece 8 dakika süre alan Gökhan Töre, bu sezon ise 4 karşılaşmada yine yedek kulübesinden gelip sahadaki yerini aldı.


- Roco da 6 maç sonra ilk 11'de şans buldu


Domagoj Vida'nın yerine stoperde görev alan Enzo Roco ise 6 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Roco, bu sezon sadece UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda LASK Linz ile deplasmanda oynanan ikinci karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı.

Avrupa Ligi'nde Partizan ile deplasmandaki karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan Şilili oyuncu, Partizan rövanş mücadelesinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Antalyaspor, Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor karşısında yedek bekledi.


- Adriano kadroda yok


Dizinde sakatlığı bulunan Adriano Correia, Sarpsborg karşısında kadroda yer alamadı.

Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde 89. dakikada oyuna dahil olan Adriano, yaşadığı sakatlık nedeniyle bu sezon ikinci kez takımını yalnız bıraktı. Brezilyalı oyuncu, LASK Linz ile İstanbul'da oynanan karşılaşmada da aynı nedenle forma giyememişti.


- Vagner Love kadroda


Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Vagner Love, 3 maç sonra kadroda kendisine yer bulabildi.

Bu sezon fazla şans bulamayan ve Partizan ile oynanan ikinci karşılaşmanın yanı sıra Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında kadroya dahil edilmeyen Vagner Love, Sarpsborg karşısında yedek soyundu.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Tolga Zengin, Ryan Babel, Tolgay Arslan ve Necip Uysal yedekler arasında yer aldı.


- Karius'in ilk Avrupa maçı


Sarpsborg karşısında kalede görev alan Alman file bekçisi Loris Karius, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa mücadelesine çıktı.

Transferinin ardından Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarında görev alan Karius, Sarpsborg karşısında da ilk 11'de şans buldu.


- Maç öncesi dostluk yemeği


Karşılaşma öncesi iki kulübün yöneticileri ve UEFA delegesi yemekte bir araya geldi.

Beşiktaş Kulübünün yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ürkmezgil, Hüseyin Yücel ve Hüseyin Mican, Vodafone Park’ta bulunan restoranda UEFA delegesi Irakli Nakaidze, Sarpsborg Kulübü Başkanı Cato Haug ile ikinci başkanı Bjorge Oiestad’ı dostluk yemeğinde ağırladı. Ürkmezgil, Nakaidze ile Haug’a günün anısına plaket takdim etti.